
Au iesit niste tarte perfecte! Fragede, care se topesc in gura, numai bune la o ceasca buna de cafea!
Ingrediente:
Pentru aluat: (pt. o tarta de 28 cm, sau pentru 10 tarte micute)
– 250 g faina
– 125 g unt
– 2 galbenusuri
– 100 g zahar
– sare, vanilie
Pentru umplutura:
– cativa biscuiti simpli sfaramati
– smochine proaspete
Preparare: ne ocupam mai intai de aluat. Eu am amestecat toate ingredientele la robot. Aluatul rezultat l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la rece 30 de minute.
Asezam aluatul in formele de tarta. Ca sa nu ramana alutul crud, pe tarte presaram biscuiti simpli sfaramati, in felul acesta sucul pe care il lasa smochinele la cuptor nu v-a lasa aluatul necopt.
Asezam in fiecare tarta felii de smochine.
Le dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru aprox. 30 de minute.
Le lasam la racit in forme si dupa le scoatem.
Eu le-am servit cu iaurt natural si un praf de scortisoara!
7 comentarii
Cum pot arata!!! sunt perfecte si tartele si pozele!! felicitari!!
Ce deliciu!!!Arata grozav de bine!O seara buna!
Interesant desert, felicitari!
Smochinele sunt foarte sanatoase. Imi place la nebunie desertul asta. Este excelent pentru a servi musafirii.
Ce bine arata! Iar smochinele…preferatele mele!
Foarte bune aceste tartelete;chiar ma gandeam azi sa le fac,dar eu mai pun printre smochine si cateva felii de pere;foarte bune si ale mele;felicitari tie!!
dupa smochine nu ma omor dar formele sunt asa fine si dragute!