Tarta vegana cu mousse de ciocolata

de Isabela Spataru

Tarta vegana cu mousse de ciocolata

Sau când doua iubiri se întâlnesc, ciocolata si un desert vegan. O tarta decadenta, cu un blat raw vean, cu gem de visine, pregatit de mine vara trecuta si cu un mousse de ciocolata putin mai diferit fata de cel clasic. Am folosit pentru prima data aquafaba, saramura in care stau boabele de naut in conserva. Am fost putin reticenta la inceput, dar am fost uimita cat de bine seamana la consistenta cu bezeaua din albusuri. Va spun cu mana pe inima, nimeni  nu o sa-si dea seama ca este o tarta aproape raw vegana. 

In ajutorul meu am avut mixerul vertical de la Philips, cu o putere de 800 W, cu lame de invelite in titan, foarte rapid si de mare ajutor. Eu am avut si varianta de acum ani si inca ma mai foloseam de el, pana sa-l primesc pe acesta. Raportul caliate pret, din punctul meu de vedere este excelent. 

Pentru 6 persoane :: Preparare 40 minute :: Fara coacere :: Dificultate scazuta
Pentru o tata cu diametru de 25 cm

Ingrediente:
Baza:
– 150 g curmale uscate, rupte in doua si fara samburi
– 140 g nuca macinata
– 90 g fulgi de ovaz
– 3 linguri cacao pudra
– ¼ lingurita sare
– 1 lingura ulei de cocos, topit
Umplutura:
– 125 g ciocolata neagra
– 90 g aquafaba, saramura din doza unei conserve de naut
– 90 ml crema de cocos, partea care se separa dintr-o doza de lapte de cosos
– 240 ml gem de visine sau de zmeura

Decor:
– fulgi de cocos
– fructe de goji
– fulgi de ciocolata

Mod de prepare: puneti curmalele intr-un bol si acoperiti-le cu apa fiarta. Le lasati acolo minute.


In vasul de la robot, puneti fulgii de ovaz si nuca. Mixati cateva secunde. Transferati amestecul intr-un bol. Adugati sarea si cacaua.


Scurgeti bine curmalele de apa in exces si le mixati si pe ele in vasul de la robot. Adaugati-le peste ingredientele de mai sus.
La final adaugati uleiul de cocos topit.


In tava de tarta, intindeti o bucata de hartie de copt. Rasturnati compozitia si cu ajutorul degetelor o presati bine. O dati pentru minute la congelator.


Stratul de mousse:
Tocati ciocolata cu un cutit si o puneti intr-un bol impreuna cu crema de cocos. Peste un vas in care fierbe apa, le topiti impreuna. Le astecati usor la final, cu grija. Le lasati deoparte.


Intr-un bol perfect curat, turnati aquafaba si cu ajutrul mixerului, transformati acest lichid intr-o spuma densa. Seamna foarte mult la consistenta cu albusul crud batut. Cu grija adaugati ciocolata topita in spuma de aquafaba si cu o spatula amestecati usor.


Asamblare:
Luati baza din congelator si intindeti pe toata suprafata gemul ales.

Turnati mousse-ul de ciocolata si il nivelati usor.

Lasati tarta 30 de minute la temperatura camerei si dupa o dati la rece.


Decorati si taiati felii.

Related Posts

1 cometariu

Ioana martie 4, 2019 - 7:27 pm

Cate minute de lasa baza de tort la congelator?

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.