Prin gaura cheii ….

de Isabela Spataru

Prin gaura cheii ….

In Roma sunt multe locuri ascunse, trebuie doar sa le cauti si le vei gasi.

IMG_3094

Daca ai vrut vreodata curiozitatea sa tragi cu ochiul prin gaura cheii, aceasta ar fi ocazia perfecta, bineintels fara niciun pic de remuscare. Sa ai la indemana si un aparat de fotografiat, pentru ca sunt sigura ca nu vrei sa ratezi ce e in spatele usii. Pe una dintre cele sapte coline ale Romei, Aventin, este frumoasa Piata a Cavalerilor de Malta (Piazza dei Cavalieri di Malta). Proiectata de celebrul arhitect Giovanni Battista Piranesi, in 1765. Piata este una impresionanta, decorata cu multe obeliscuri si trofee miliatare. Tot acest arhitect a proiectat si usa palatului, una din lemn masiv. Odata ce privesti prin gaura cheii, o priveliste minunata iti va taia rasuflarea la propriu. Dincolo de usa este proiectata o gradina, iar culoarul format de copaci incadreaza perfect Cupola Vaticanului (Basilica Sf. Petru). Ea se afla la aprox. 3 km distanta si se vede perfect si aproape ireal cand te uiti prin gaura cheii.

Ce este si mai uimitor, in timp ce te uiti pe gaura cheii, defapt vezi trei tari: sunteti in fata usii, care este teritoriul independent al Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta, sunteti in Roma, Italia si vedeti Cupola Basilicii Sf. Petru, care este in interiorul Vaticanului. Cat de tare, nu?

IMG_3082

IMG_3089

IMG_3091

IMG_3096IMG_3099

IMG_3100

IMG_3103

IMG_3106

       The Cinquecento - Adorabil, dragut. Masinuta pe care mi-o doresc sa o conduc. 

Ei toate lucrurile astea eu nu le-am stiut, si am zis sa le impartasesc si cu voi, in caz ca ajungeti la Roma sau doar va place sa stiti istoria unei tari. Eu una sunt fascinata de Roma si pe zi ce trece o descopar, citesc mereu lucruri noi si interesnate despre ea.

IMG_3207

        Gelsomino. Roma este plina in perioada primaverii de acesta floare. 

IMG_3120

IMG_3123IMG_3126

IMG_3141

Daca ajungeti pe Aventin, nu ratati si Gradina de Portocali (Giardino degli Aranci), nu departe de locul acesta. O gradina cum bine v-ati dat seama plina de portocali si pini mediteraneeni. Un loc perfect de relaxare si citit o carte. Dar in capatul gradinii ni se dezvaluie o alta priveliste minunata, Roma in toata splendoarea sa.

IMG_3142

Intrarea in Gradina de Portocali. 

IMG_3148

IMG_3198

IMG_3530

IMG_3511

IMG_3228

Si Gradina de Trandafiri, care este deschisa publicului doar primavara, in lunile aprilie si mai. Noi am fost norocosi sa o gasim deschisa, defapt sunt doua gradini, absolut minunate, n-am toate cuvintele la mine sa va descriu ce miros, ce priveliste am avut in fata ochilor, cu atatea soiuri de trandafiri. Unii premiati in Europa si nu numai. Au fost cateva ore de delir si de uimire pentru mine printre atatea flori minunate!

IMG_3316

IMG_3389

IMG_3412

IMG_3451

IMG_3498

IMG_3479

Nu aveti cum sa ratati deci toate aceste locuri minunate, plus ca nu sunt prea des frecventate de turisti, nu le au in programul lor zilnic de vizitat Roma, ceea ce e foarte bine, nu este foarte aglomerat si te poti plimba in voie, fotografia.

Aventin este una dintre cele mai verzi si mai putin populate coline ale Romei. Aventin se mandreste cu numeroase monumente medievale, precum biserica Santa Maria din Cosmedin, unde se afla faimoasa Bocca della Verità (Gura Adevarului).

IMG_3238

Cum ajungeti aici: luati trenul si coborati la statia Circo Massimo.

IMG_3246

IMG_3505

Va urma …..

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult