6 ani de blogging si-un Cheesecake parfumat

de Isabela Spataru

IMG_4292

Povestea mea o stiti deja, cum m-am apucat eu de gatit si ulterior de fotografiat si postat pe blog. Chiar nu-mi vine sa cred ca au trecut 6 ani, frumosi si plini de bucurii de cand scriu aici. Va multumesc voua ca ma cititi in numar asa de mare si ca-mi incercati retetele.

Dupa o buna meritata si asteptata vacanta la Roma (vin curand si cu fotografii, multe), am venit, sa zicem, cu forte proaspete si cu gandul sa pregatesc cat mai multe retete pentru blog. Mereu cand veau sa fac o reteta noua, imi aduc aminte de retetele din copilarie. De data asta am pregatit celebra si minunata reteta de Dulceata de Trandafiri a bunicii mele dragi. Am crezut ca este o treaba tare complicata si ca eu nu pot pregati niciodata dulceata de trandafiri de una singura. Nu este deloc asa, se face foarte repede. Dar despre asta o sa va povestesc pe indelete in urmatoarea postare pe blog.

Gradina bunicii mele, plina de trandafiri care mai de care mai colorati si mai parfumati, m-a inspirat sa fac acest cheesecake parfumat si aerat. Sper sa-l incercati si voi, pentru familiile voastre!

IMG_4330

 

Cheesecake parfumat cu dulceata de trandafiri si sos de capsuni

[line]

Baza:
– 100 g biscuiti simpli
– 2 linguri de unt moale
Crema:
– 125 g branza Philadelphia
– 500 g mascarpone
– 200 ml frisca lichida batuta
– 5 linguri zahar fin
– 5 foi de gelatina
– 2 linguri dulceata de trandafiri
Sosul de capsuni:
– 250 g capsuni
– 2 linguri de zahar
– 2 linguri dulceata de trandafiri
– 1 lingurita amidon
 
IMG_4307
 
Preparare: fixati inelul de tort la 18 cm. Il asezati pe un platou. In robotul de bucatarie mixati bine biscuitii cu untul. Rasturnati compozitia in forma de tort si cu degetele presati bine baza. Dati la rece pana pregatiti crema.
Intr-un bol cu apa rece puneti la hidratat foile de gelatina. Separat bateti branza cu zaharul si mascarponele pana totul se transforma intr-o crema delicioasa. Intr-o craticioara incalziti putin dulceata de trandafiri, adaugati gelatina bine scursa de apa si tineti pe foc cat sa se topeasca gelatina, cateva secunde. Turnati cu grija peste crema de branza, mixati bine. Adaugati si frisca batuta si omogenizati bine totul. Turnati crema peste blatul de biscuite, neteziti si dati la rece pentru cel putin 5 ore, sau mai bine peste noapte.
 
IMG_4375
 
Sosul de capsuni: fierbeti capsunile cu zaharul si dulceata de trandafiri cateva minute. Spre final adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece.
Turnati sosul rece peste cheesecake.
 
IMG_4328
 
Va multumesc tuturor si sper sa fiti si anul asta alaturi de mine!
 
IMG_3654

 

Related Posts

6 comentarii

Claudia iunie 8, 2013 - 8:03 pm

La multi ani!
Sa ne incanti cu cat mai multe retete si fotografii *delicioase*!!!
Draga mea, ai la mine pe bloc un premiu!
Felicitari si un week-end placut!

Răspuns
Nicoleta Grofova iunie 7, 2013 - 10:27 pm

La multi ani Isabela!, si la cat mai multe retete dulci si parfumate ca aceasta. Nico

Răspuns
raluca mihai iunie 7, 2013 - 6:40 pm

La multi ani!!!si la cat mai multe retete!!!

Răspuns
Rocsy Ciobanu iunie 7, 2013 - 5:27 pm

La multi ani pentru blog si sa il stapanesti sanatoasa. Desertul e super delicios!

Răspuns
sisterskitchen iunie 7, 2013 - 4:56 pm

Laaaa Multi Multi Ani Isa! Sa ne incanti si inainte cu retete una si una >3< te pupam

Răspuns
Cristina iunie 7, 2013 - 3:23 pm

La multi ani!!!!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.