Prajitura cu bulion si crema de lamaie – Dulciurile copilariei
O alta prajitura care imi aduce aminte de bunica si de perioada aia frumoasa a copilariei. Recunosc ca am facut pentru prima data aceasta prajitura, dar cand eram mica, mama si bunica o pregateau foarte des. La prima vedere ati crede ca este o prajitura sofisticata, cu u stiu ce ingredient sofisticate, dar prajitura asta este facuta cu cele mai banale ingrediente, pe care cu totii le aveti mereu in casa. Prajitura asta mi-a intrecut toate asteptarile, pentru ca nu ma gandeam sa fie atat de buna. Singurul defect pe care il are, trebuie sa astepti cateva ore, sau cel mai bine, o noapte, sa poti sa o tai. Foile acelea tari, o sa devina moi si aromate, alaturi de gemul acrisor de rubarba si crema de lamaie. Acum voi puteti folosi ce gem doriti, dar va recomand unul mai acrisor. Cred ca v-am povestit destul despre prajitura, va las cu pasii prepararii si cu fotografiile.

Pentru 12 persoane :: Preparare 2 ore :: Coacere 1 ora :: Dificultate scazutaIngrediente: Pentru foile cu bulion ( 4 bucati): 250 ml ulei 250 ml bulion 250 g zahar 1 lingurita ammoniac, stins in putina zeama de lamiae Faina cat cuprinde* Pentru crema de lamaie: 800 ml apa 200 ml lapte 100 g zahar 200 g gris 200 g unt Putina sare Sucul de la doua lamai In plus: Un borcan mare gem de rubarba (800 g) Zahar pudra Seminte de dovleac


