Dulciurile copilariei :: Gogosi cu lingura
Am crescut cu aceste gogosi. De fiecare data când le mananc imi aduc aminte de casa bunicii si de zilele lungi de vara. Sunt extrem de simplu de facut si ridicol de bune si pufoase. Cum suntem in plin sezon de salcam, la final am adaugat in compozitie o mana buna de flori de salcam. Daca nu aveti flori, serviti gogosile cu dulceata de capsuni, sau de rubarba si capsuni. Sunt delicioase oricum!
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 10 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 2 oua mari, bio
– 200 g iaurt gras, grecesc
– un praf de sare
– 2 linguri zahar alb
– coaja de la o lamaie
– 300 g faina alba
– 10 g praf de copt
– ulei de floarea soarelui, pentru prajit
– flori de salcam*
Mod de preparare: intr-un bol mixati ouale cu sarea si zaharul. Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugati coaja de lamaie si iaurtul. Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt. Le adaugati in compozitie treptat, pana cand se incorporeaza.
In acest moment compozitia este gata. Daca vreti, puteti adauga o mana buna de flori de salcam.
Intr-un vas cu peretii inalti turnati 200-300 ml ulei de floarea-soarelui. Cu ajutorul unei lingure pentru inghetata, luati din compozitie si turnati in ulei. Le prajiti pe toata partile pana devii aurii.
Cat sunt calde le presarati cu zahar pudra.
1 cometariu
Arata super !!!