Isabela Cuisine
Pasta & Pizza

Orecchiette cu pancetta si rosii

Daca ar trebui sa aleg un singur fel de mancare pana la sfarsitul vietii, as alege pastele. Le iubesc atat de mult si le pregatesc atat de des. In special vara le pregates cu ce legume si branza am prin frigider. Prefer salatele reci, super aromate si satioase. Cum fiecare plimbare in Itlaia se lasa cu foarte multe cumparaturi, de data asta am adus, printre altele, orecchiette. Paste tipice din regiune Puglia. Le-am pregatit cu un sos rosu, super rapid! 

5 reguli pentru paste perfecte!
Regula n°1: Daca trebuie sa va reaminti o singura regula atunci cant pregatiti paste, aceasta ar fi: 1 litru apa, 7 g de sare, 100 g paste. Raportul ideal.

Regula n°2: Pentru pastele al dente, se toarna pastele in apa clocotita, neacoperite si se respecta timpul de fierbere indicat pe ambalaj. In timpul fierberii, focul trebuie sa fie plin de viata, iar din cand in cand mai treceti cu lingura prin ele.

Regula n°3: Atunci cand pregatim un sos pentru paste, avem nevoie si de cateva linguri de apa in care au fiert pastele.

Regula n°4: La spadellata – italienii trag la tigaie pastele impreuna cu sosul. Pentru aceasta, reduceti timpul de fierbere al pastelor cu 1 minut.

Regula n°5: Pentru sosurile rosii, cum ar fi Bolognese, calculati 100 g de paste uscate, pentru 100 g de sos. In schimb, pentru un pesto, 50 g este suficient pentru 100 g de paste uscate.

Isabela Spataru

Pentru sos:
– 100 g rosii cherry
– 100 g rosii uscate
– 1 catel de usturoi
– 40 g seminte de pin
– 30 g parmezan ras
– 60 ml ulei de masline
Pentru paste:
– 400 g paste orecchiette
– 150 g pancetta
– cateva frunze de salvie
– 25 g unt
– 16 rosii cherry
– parmezan

Mod de preparare: pregatiti sosul: rumeniti semintele de pin intr-o tigaie. In recipientul blenderului adaugati toate ingredinetele si mixati. Pe masura ce se amesteca, adugati treptat ulei de masline. Sare si piper la final.
Intr-o oala, fierbeti cantitatea suficienta de apa si sare. V-am scris mai sus proportiile. Adaugati pastele de fiert. Ale mele au fost unele artizanale si au avut un timp destul de lung de fierbere.
Cat timp ele se fiert, taiati pancetta felii subtiri. Incalziti untul intr-o tigaie si adaugati pancetta, pe care o gatiti cateva minute.


Adaugati frunzele de salvie si rosiile chery jumatati.
Scurgeti pastele si le adaugati peste pancetta.
Adaugati putin ulei demasline si sosul de rosii deja pregatit.
Impartiti pastele in 4 portii si serviti imediat cu parmezan proaspat ras!

Related posts

Pizza cu feta si zucchini

Isabela Spataru

Paste la cuptor cu sos de ardei copti

Isabela Spataru

Spaghetti cu sos de ceapa si salvie

Isabela Spataru

Lasa un comentariu

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult