Tagliatelle cu ragu de iepure

de Isabela Spataru

Tagliatelle cu ragu de iepure

IMG_7577

Pastele sunt alegerea ideala pentru mine! Sunt baza perfecta pentru o masa sanatoasa, delicioasa si satisfacatoare. Fie ca le pregatesc simple, doar cu unt si parmezan, cu legume la gratar sau cu carne, mereu sunt preferatele mele.
Am ales sa folosesc tagliatelle de la Antonio di Vaio, pentru ca au in compozitie grau dur, sunt gustoase si isi pastreaza forma la fierbere. Intr-un cuvant, adevarate paste italiene. Pregatite dupa standardele italiene, se regasesc in diferite forme, ideale pentru toate retetele! 
Pastele sunt in topul preferintelor mele atunci cand vine vorba sa gatesc ceva, pentru ca imi aduc aminte de Italia. Prefer bucataria lor, pentru ca este una simpla, cu ingrediente putine, dar de calitate.

IMG_7601

Astazi am ales sa pregatesc niste tagliatelle cu un ragu de iepure, la care am adaugat putin vin alb sec, ciuperci, smantana si mustar Dijon. O cina delicioasa si pregatita foarte repede.

IMG_7528

Pentru 2 persoane :: Preparare 20 minute :: Fierbere 60 minute :: Dificultate scazuta
– 250 g tagliatelle Antonio din Vaio
Ragu de iepure:
Ingrediente:
– 2 pulpe de iepure
– 2 morcovi si jumatate de ceapa
– 6-7 ciuperci champignion
– 1 ceapa mica
– 1 lingura ulei de masline
– 1 lingurita mustar de Dijon
– 200 ml smantana de gatit
– 50 ml vin alb
– patrunjel verde
– sare si piper

IMG_7500

Mod de preparare: mai intai ne ocupam de pulpele de iepure, pe care le punem la fiert intr-o cantiate suficienta de apa, impreuna cu morcovii, jumatate din ceapa si sare. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 45 de minute. Dupa acest timp, indepartati carnea de pe os.
Preparare ragu: in putin ulei de masline rumeniti ceapa tocata marunt. Adaugati ciupercile, pe care le-ati taiat in patru si lasati sa se reduca tot sucul pe care il lasa. Adaugati vinul alb, reduceti iar tot sosul. Adaugati aproximativ 100 ml de supa de iepure si lasati sa se reduca si ea.

IMG_7564

Intre timp fierbeti si pastele.
Adaugati smantana lichida si mustarul. Amestecati. Potriviti de sare si piper. La final adaugati patrunjel proaspat.
Serviti sosul ragu pe pat de paste fierte.

IMG_7626

Sa aveti pofta!

IMG_7628

[yumprint-recipe id=’37’]

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult