Tagliatelle cu ragu de iepure
Pastele sunt alegerea ideala pentru mine! Sunt baza perfecta pentru o masa sanatoasa, delicioasa si satisfacatoare. Fie ca le pregatesc simple, doar cu unt si parmezan, cu legume la gratar sau cu carne, mereu sunt preferatele mele.
Am ales sa folosesc tagliatelle de la Antonio di Vaio, pentru ca au in compozitie grau dur, sunt gustoase si isi pastreaza forma la fierbere. Intr-un cuvant, adevarate paste italiene. Pregatite dupa standardele italiene, se regasesc in diferite forme, ideale pentru toate retetele!
Pastele sunt in topul preferintelor mele atunci cand vine vorba sa gatesc ceva, pentru ca imi aduc aminte de Italia. Prefer bucataria lor, pentru ca este una simpla, cu ingrediente putine, dar de calitate.
Astazi am ales sa pregatesc niste tagliatelle cu un ragu de iepure, la care am adaugat putin vin alb sec, ciuperci, smantana si mustar Dijon. O cina delicioasa si pregatita foarte repede.
Pentru 2 persoane :: Preparare 20 minute :: Fierbere 60 minute :: Dificultate scazuta
– 250 g tagliatelle Antonio din Vaio
Ragu de iepure:
Ingrediente:
– 2 pulpe de iepure
– 2 morcovi si jumatate de ceapa
– 6-7 ciuperci champignion
– 1 ceapa mica
– 1 lingura ulei de masline
– 1 lingurita mustar de Dijon
– 200 ml smantana de gatit
– 50 ml vin alb
– patrunjel verde
– sare si piper
Mod de preparare: mai intai ne ocupam de pulpele de iepure, pe care le punem la fiert intr-o cantiate suficienta de apa, impreuna cu morcovii, jumatate din ceapa si sare. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 45 de minute. Dupa acest timp, indepartati carnea de pe os.
Preparare ragu: in putin ulei de masline rumeniti ceapa tocata marunt. Adaugati ciupercile, pe care le-ati taiat in patru si lasati sa se reduca tot sucul pe care il lasa. Adaugati vinul alb, reduceti iar tot sosul. Adaugati aproximativ 100 ml de supa de iepure si lasati sa se reduca si ea.
Intre timp fierbeti si pastele.
Adaugati smantana lichida si mustarul. Amestecati. Potriviti de sare si piper. La final adaugati patrunjel proaspat.
Serviti sosul ragu pe pat de paste fierte.
Sa aveti pofta!
[yumprint-recipe id=’37’]