1,7K
O reteta de inspiratie italiana, simpla de facut si plina de savuare. Un piept de pui fraged la cuptror, cu o umplutura delicoasa de pesto verde si mozzarella.
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 20 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 4 fileuri de piept de pui, fara piele
– 4 lingurite de pesto verde
– 125 g branza mozzarella
– 4 felii subtiri de prosciutto crudo
– 250 g rosii cherry, jumatati
– 75 ml de vin alb sec sau supa de gaina
– 1 lingura de ulei de masline
– sare si piper
– 4 fileuri de piept de pui, fara piele
– 4 lingurite de pesto verde
– 125 g branza mozzarella
– 4 felii subtiri de prosciutto crudo
– 250 g rosii cherry, jumatati
– 75 ml de vin alb sec sau supa de gaina
– 1 lingura de ulei de masline
– sare si piper
Preîncalziti cuptorul la 220°C. Asezati bucatile de pui pe un tocator si pe fiecare bucata de pui faceti cate un buzunar. In fiecare buzunar adaugati cate o lingurita de pesto verde.Taiati brânza în patru bucati egale si împartite-o între pieptul de pui, indesandu-le în buzunare.
Înfasurati fiecare bucata de piept de pui cu cate o felie de sunca. In felul acesta sigilati foarte bine carnea.
Puneti carnea de pui într-un vas cu adancime mica si aranjati rosiile în jurul acestuia.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Adaugati vinul, iar la urma stropiti cu ulei de masline.
Coaceti în cuptorul preîncalzit timp de 20 de minute, pâna când puiul este fraged si sucul curge clar atunci când introduceti o scobitoare in partea cea mai groasa a carnii.
Coaceti în cuptorul preîncalzit timp de 20 de minute, pâna când puiul este fraged si sucul curge clar atunci când introduceti o scobitoare in partea cea mai groasa a carnii.
Taiati pieptul de pui in jumatate, pe diagonala. Asezati bucatile pe o farfurie impreuna cu rosiile si o lingura de sos.
Serviti puiul cu bagheta.