1,2K
Buna dragii mei,
Inainte sa trecem la povestit si pregatit o reteta deosebita si aromata, vin cu o veste minunata pentru voi, astazi inaugurez canalul de youtube Isabela Dobrin. Este un domeniu relative nou pentru mine, inca il descopar, dar vreau sa va spun de pe acum ca m-am indragostit de retetele video si vreau sa fac cat mai multe pentru voi.
Sunt foarte recunoscatoare ca am intalnit oameni minunati, care au rezonat cu mine si m-au inteles. In prima reteta video o sa va povestesc despre copilariei si aromele ei, despre chiftelutele marinate ale mamei mele si cum mi-au marcat mie copilaria. Intotdeauna mi-a placut sa citesc si alte povesti, sa aflu ce arome si preparate v-au marcat voua copilaria, perioada liceului, in facultate, cand va duceati la bunici. Sunt sigura ca aveti povesti minunate care merita impartasite lumii.
Va invit sa intrati pe site-ul Povesti cu Fuchs, acolo va astepta alte povesti spuse, dar si premii pe masura.
Treceti si pe pagina mea de facebook – Isabela Cuisine, la aceasta postare va astept sa-mi scrieti o poveste. Trei dintre cele mai frumoase povesti o sa fie premiate cu cate un cos de condimente Fuchs.
Povesti cu Fuchs – Chiftele marinate
Tin minte si acum acele zile lungi de iarna, cand veneam friguroasa si infometata de la scoala, iar de la poarta ma intampina un miros de chiftele.
Cum intram in bucatarie, un miros discret de cimbru imi dadea tarcoale, iar nerabdarea era mare sa gust din ce a facut mama. Aceast fel de manacare imi aduce aminte de copilarie, de gustul ei si de mancarurile simple, dar gustoase pregatite de mama.
Cum intram in bucatarie, un miros discret de cimbru imi dadea tarcoale, iar nerabdarea era mare sa gust din ce a facut mama. Aceast fel de manacare imi aduce aminte de copilarie, de gustul ei si de mancarurile simple, dar gustoase pregatite de mama.
Prea multe nu vreau sa schimb la aceasta reteta, pasii sunt aceeasi, doar ca eu folosesc mai multe condimente si pe langa carnea de porc slaba, folosesc uneori carne amestec, de curcan si chiar de pui.
Hai sa pregatim impreuna chiftele marinate si sa vedem de ce avem nevoie:
Pentru chiftele:
– 500 g carne tocata
– o bucata paine, circa 100 g, veche de o zi
– sare
– piper amestec la rasnita Fuchs
– cimbru Cosmin
– Paprika BioWagner
– putina boia dulce Fuchs
– 1 ou
– usturoi
– o legatura patrunjel verde
– ulei pentru prajit
– faina
– 500 g carne tocata
– o bucata paine, circa 100 g, veche de o zi
– sare
– piper amestec la rasnita Fuchs
– cimbru Cosmin
– Paprika BioWagner
– putina boia dulce Fuchs
– 1 ou
– usturoi
– o legatura patrunjel verde
– ulei pentru prajit
– faina
Pentru sosul de rosii:
– 500 ml piure de rosii
– 1 foie de dafin Cosmin
– putin cimbru Cosmin
– 1 lingura de zahar
– 1 lingura ulei
– 1 ceapa tocata
– piper amestec rasnita Fuchs
– 500 ml piure de rosii
– 1 foie de dafin Cosmin
– putin cimbru Cosmin
– 1 lingura de zahar
– 1 lingura ulei
– 1 ceapa tocata
– piper amestec rasnita Fuchs
Pentru piureul de cartofi:
– 500 g cartofi, fierti
– unt
– lapte
– putina nucsoara Fuchs
– putin piper alb Cosmin
– sare
– parmezan ras
– 500 g cartofi, fierti
– unt
– lapte
– putina nucsoara Fuchs
– putin piper alb Cosmin
– sare
– parmezan ras
Mod de preparare: intr-un bol adaugati carnea tocata. Painea o inmuiati in apa rece si dupa o stoarceti bine. O adaugati peste carne impreuna cu restul de condimente.
Sare si piper dupa gust.
Umeziti mainile si formati mici gramajoare din carne, pe care le tavaliti prin faina alba.
Sare si piper dupa gust.
Umeziti mainile si formati mici gramajoare din carne, pe care le tavaliti prin faina alba.
Incingeti uleiul intr-o cratita si prajiti chiftele pe toate partile. Le scoateti pe hartie absorbanta.
Separat prajiti ceapa pentru sos, turnati piureul de rosii si restul de condimente.
Adaugati chiftelele si lasati sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute.
In acest timp pregatiti piureul de cartofi.
Peste cartofii fierti adaugati un cub de unt, putina nucsoara rasa, imi place aroma pe care o lasa in piure, sare si turnati lapte treptat pana la consistenta dorita. La final putin parmezan ras si piper alb.
Separat prajiti ceapa pentru sos, turnati piureul de rosii si restul de condimente.
Adaugati chiftelele si lasati sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute.
In acest timp pregatiti piureul de cartofi.
Peste cartofii fierti adaugati un cub de unt, putina nucsoara rasa, imi place aroma pe care o lasa in piure, sare si turnati lapte treptat pana la consistenta dorita. La final putin parmezan ras si piper alb.
Serviti chiftelele marinate pe pat de piure de cartofi.
Inscrie si tu povestea pe www.povesticufuchs.ro, saptamanal te asteapta numeroase premii.
Abia astept sa citesc si povestile voastre.
Abia astept sa citesc si povestile voastre.