Crema de castane si ciocolata
Un dulce decadent, aromat si potrivit pentru aceasta perioada din an. Recunosc ca nu prea am facut dulciuri cu castane, doar mancam piure pe paine de castane si cam atat. In urmatoarea perioada mi-am propus sa vin cu ceva deserturi care sa contina castane. Desertul aceasta este mai degraba unul la pahar, facut cand musafirii sunt in drum spre tine sau cand te-ai asezat la un film si vrei ceva bun.
Ingrediente:
– 100 g ciocolata neagra, rupta in bucati
– 250 g piure de castane indulcit
– 2 linguri rom dark (optional)
– 200 ml smantana pentru frisca
– cateva alune de padure rumenite si tocate
Mod de preparare: topiti ciocolata intr-un bol pe baie de aburi. O lasati deoparte sa se raceasca putin.
Turnati piureul de castane intr-un bol si il bateti cu mixerul pana cand devine moale. Adaugati ciocolata si romul
Separat, bateti smanatana pentru frisca, o lingura din ea o turnati peste mixul de mai sus.
Servire: turnati crema in pahare/cupe, adaugati cateva alune de padure usor rumenite si frisca batura.
Dati la rece pana cand serviti.