Desert la pahar cu chia si fructe
Un desert fara zahar, perfect pentru zilele de primavara si vara. Are la baza o inghetata de banane si mango si doua tipuri de budinca de chia. Este un desert ideal pentru copiii mici si mari.
Sper sa va incante si pe voi!
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute + timpul de asteptare :: Fara fierbere :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 1 banana, taiata felii si congelata
– 100 g mango congelat
– 250 ml lapte de cocos, neindulcit
– 2 linguri sirop de artar
– 3 linguri de seminte de chia
– 1 lingura afine liofilizate
– orez expandat, fara zahar
Mod de preparare: intr-un vas adaugati jumatate din cantitatea de lapte, 1 lingura de sirop de artar, 1,5 lingura seminte de chia. Amestecati foarte bine. Eu pregatesc aceasta budinca intr-un borcan sau caserola. Acoperiti vasul si il dati la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Budinca de afine: din restul de lapte, sirop de artar si afine, pregatiti un mix. Eu il amestec la blender pana cand afinele devin piure. Turnati amestecul intr-un vas, impreuna cu semintele de chia. La fel, o dati la rece.
Asamblare: in momentul in care vreti sa mancati desertul, scoateti cele doua budinci de la rece.
La blender, mixati banana cu mago, pana cand devine un piure fin sau o inghetata absolut delicioasa.
Impartiti acest amestec in 4 vase de servit. La fel procedati si cu cele doua tipuri de budinca de chia.
La final adaugati ceva crocant. Eu am sfaramat o discheta de orez expandat cu quinoa. Dar puteti adauga fistic sau ce va place voua.
Serviti imediat.