Lava cake

de Isabela Spataru
 
IMG_5795
 
Una dintre cele mai bune lava cake pe care le-am incercat pana acum. Un desert absolut iresistibil, crocant la exterior si cu o crema delicioasa la interior. Daca esti pe fuga si nu stii ce desert sa pregatesti musafirilor sau ai ramas in pana de inspiratie acum de Craciun, lava cake merita incercata. O poti servi cu inghetata de vanilie, prajitura calda se combina perfect cu inghetata, un iaurt grecesc sau pur si simplu cu fructe, in cazul meu zmeura.
Poti folosi ramekins, sau forme de muffins din aluminiu.
Este o prajitura pe care o poti pregati in timp record, iar daca ai vase simpatice care rezista la temperaturi inalte, le poti folosi cu succes. Merita sa incerci aceasta reteta de Craciun. #CraciunulMeritaLurpak
 
[warning]S-ar putea sa-ti placa si: Cozonac cu mac si martipan [/warning]
 

IMG_5800

 
Pentru 6 persoane :: Preparare 15 minute :: Coacere 10 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 3 oua
– 4 linguri zahar alb
– 170 g ciocolata amaruie
– 2 linguri faina
– 110 g unt sarat Lurpak

Mod de preparare: ungeti 6 ramekins cu unt si faina.
Topiti ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Intre timp bateti ouale cu zaharul pana cand devin o crema galben pal. Adaugati faina. Treptat turnati ciocolata topita si amestecati bine. Turnati compozitia in formele pregatite.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Coaceti timp de 10 minute pana cand marginele sunt tari iar centrul ramene moale, Le scoateti din cuptor si le lasati cateva secunde. Cu un cutit ascutit, desprindeti peretii prajiturii de vas si o rasturnati pe farfurie.
Serviti imediat!

IMG_5819

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.