
M-am tot gandit ce descriere frumoasa sa fac acestor cornulete. Dar nu au nevoie, pur si simplu se topesc in gura! Sunt fragede, parfurmate si potrivite pentru masa de Caciun. Aluatul se desface in straturi si contine doar unt, crema de branza si faina. L-am parfumat putin cu niste coaja de lamaie si nimic mai mult. La umplutura va puteti juca cu ce vreti si va place. Eu de data asta lea-m facut cu gem de caise si nuca. Dar combinatiile sunt infinite. De Craciun vreau sa le umplu cu mac si martipan!
Mai jos va las reteta pregatita pas cu pas.

Retete culinare – Fursecuri
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 20 minute :: Dificultate scazuta
Necesar ustensile:
- tava mare de cop
- sucitor de lemn
- spatula
Aluatul:
220 g crema de branza
220 g unt
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita extract de vanilie
240 g faina
Umplutura:
gem de caise (sau pe care il preferati voi)
nuci

Preparare: intr-un bol amestecati ingredientele umede pana se omogenizeaza. Adaugati faina pana devine un aluat neted. Nu-l framantati mult, doar cat sa se omogenizeaza toate ingredietele. Sau va puteti folosi de robot, mixati toate ingredientele acolo pana se omogenizeaza. Infasurati aluatul in folie alimentara si-l dati la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Taiti aluatul in patru, din fiecare parte formati o bila, pe care o intindeti pe suprafata de lucru, care a fost in prealabil presarata cu faina. Foaia trebuie sa fie rotunda si nu prea groasa. Intindeti pe toata suprafata gem. Eu am avut de caise, dar voi folositi ce va place.
Presarati nucile usor zdrobite intre degete. Nu va zgarciti, cu cat mai multe cu atat mai bune o sa fie cornuletele. Taiti foaia in triunghiuri.
Luati fiecare triunghi si ii dati forma de cornulet. Asa procedati pana terminati tot aluatul.
Le asezati pe o tava acoperita cu hartie de copt. Dati tava la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20 de minute.

Se pastreaza foarte bine cateva zile, intr-o cutie de tabla inchisa ermetic.
