Un aperitiv festiv – paine crocanta si branza Camembert lipicioasa si aromata!
Nimic nu este mai delicios pe lume decat painea proaspat scoasa din cuptor si o bucata de branza langa. Branza este calda, topita si „bolboroseste”, iar deasupra are un star de ierburi aromoatice, nu poate decat sa fie perfectiune!
Pana acum nu cred ca am gasit un aperitiv mai bun, pe care sa-l pregatesc si repede si sa-mi placa la nebunie.
Dar ghici ce? Daca nu ai chef sa framanti un aluat pentru paine, poti lua cea mai buna bagheta, din aceea crocanta si ai rezolvat-o!
Ca tot numarar pe degete zilele ramase pana la Craciun, acest aperitiv poate sa fie centrul atentiei pe masa in materie de aperitive. Si cand spun asta nu glumesc cu nimic. Pe langa aspectul festiv, gustul branzei Camembert se imbina perfect cu painea crocanta, cu mult unt si o usoara aroma de rozmarin.
Te provoc si pe tine sa incerci aperitive cat mai fabuloase pentru masa de Craciun. Daca ai incercat reteta, astept sa o postezi in retelele sociale cu hastag-ul #IsabelaCuisine, asa o sa gasesc mai repede fotografiile.
Pentru 4 persoane :: Preparare 3 h :: Coacere 45 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 1 bucata branza Camembert de 250 g
Pentru aluat:
– 350 g faina
– 1 lingurita zahar
– 1/2 lingurita sare
– 6 g drogdie proaspata
– 200 ml apa calduta*
– 1/4 cana unt
In plus:
– rozmarin proaspat
– sare grunjoasa
– rodie
Cum se face: intr-un bol adaugati faina cernuta si restul de ingrediente. Treptat adaugati apa calduta si framantati un alaut elastic. Daca faina este prea uscata, posibil sa folositi mai multa apa. Acoperiti castronul cu folie transparenta si dupa cu un servet de bucatarie. Dati aluatul pentru o ora la loc caldut sa cresca.
Pregatiti o tava mare pe care asezati o bucata de hartie de copt.
Asezati bucata de branza in mijlocul tavii.
Odata ce aluatul a crescut il rasturnati pe suprafata de lucru.
Ca sa va iasa bilute de aceeasi dimensiune, mai intai cantariti aluatul si cantitatea rezultata o impartiti la 23.
Faceti 23 de bilute pe care le asezati de jur imprejurul branzei.
Ungeti bilele de aluat cu unt topit si lasati la loc cald sa cresca aluatul, pana ce toate bilele se unesc intre ele si nu mai exista spatiu.
Odata ce bilele s-au dublat si au format o coronita, scoateti bucata de branza si o dati la cuptor pentru 7 minute, la 160 grade Celsius.
Folositi un cutit ascutit, si cu grija indeparti startul superior gros.
Scoateti coronita din cuptor si cu grija asezati bucata de branza Camembert.
Un mic sfat, ca sa-si pastreze forma rotunda in prima runda cand am introdus coronita la cuptor, am copt cu ambalajul de lemn al branzei.
Continuati sa coaceti pentru inca 8-10 minute, pana cand painea capata o culoare aurie si branza se topeste.
Scoateti coronita din tava cu ajutorul hartiei pe care s-a copt si o transferati pe un platou de servit.
Ungeti painea cu untul ramas si presarati sare grunjoasa.
Decorati coronita cu rozmarin proaspat si seminte de rodie. Serviti imediat!