Cheesecake necopt cu zmeura

de Isabela Spataru
IMG_6917
 
Ahhh de vreo trei ori am sters introducerea, nu ma simt in stare sa scriu ceva. De cateva zile am o stare foarte proasta, nu prea am chef de nimic, probabil ca si vremea asta contribuie din plin la buna mea dispozitie. In dupa-amiaza asta stateam in dormitor si priveam cum ploua afara. O ploaie asa de vara, cu multe tunete si fulgere, o ploaie mult prea asteptata dupa atatea zile de foc. Si cum rasfoiam facebook-ul si lumea voia reteta de cheesecake, am zis sa o scriu.
Un cheesecake racoritor, acrisor, numai bun pentru vara!
Sper sa va incante si pe voi!
 
IMG_6906

Blat:
– 100 g biscuiti digestivi
– 50 g unt
Crema:
– 10 foi de gelatina
– 200 g crema de branza
– 125 g smantana dulce
– 100 g miere
– 250 g zmeura
Plus:
– 125 ml frisca lichida
– 125 g zmeura

IMG_6934
 
Preparare: mai intai pregatim baza de biscuite. La robot mixam biscuitii cu untul pana devin o pasta. Fixam un inel de tort la 16 cm, il aseazam pe un platou si turnam amestecul pentru blat. Cu degetele presam bine. Dam la rece.
Crema: intr-un bol cu apa, hidratam foile de gelatina. Separat batem crema de branza cu smantana si mierea pana devine o crema fina si extrem de gustoasa :P. Foile de gelatina moi le topim cu putina apa la microunde sau pe foc intr-o craticioara. Turnam peste crema, in timp ce mixam. Adaugam si zmeura si cu o spatula amestecam usor, incercand sa nu zdrobim delicatele bobite.
Crema aceasta o turnam peste blat, nivelam usor si dam cheesecake-ul la rece pentru cel putin 5 ore.
 
Bateti frisca lichida. Ornati cheesecake-ul cu frisca si zmeura.
IMG_6947
 
 

Related Posts

11 comentarii

Alina aprilie 28, 2013 - 3:09 pm

ce fel de crema de branza ai folosit?
mersi

Răspuns
Isabela Dobrin aprilie 28, 2013 - 5:08 pm

am folosit philadelphia. Dar orice crema de branza e buna, importatnta e sa nu fie prea sarata.

Răspuns
kity-cri noiembrie 2, 2012 - 6:56 pm

Apetisant! A iesit foarte bine in fotografie.

http://sisterspetreideas.blogspot.ro/

Răspuns
Anonymous august 20, 2012 - 2:01 pm

buna .la cate foi ai folosit tu de gelatina cu cata gelatina praf se poate inlocui?
o data am facut cu foi si mi-a ramas ca si niste granule in prajitura si clar nu s-a intarit deloc.

Răspuns
Anonymous august 17, 2012 - 9:19 am

Buna,
As vrea sa pregatesc acest desert si voiam sa intreb ce crema de branza ai folosit? Iar referitor la foile de gelatina… nu sunt familiarizata cu ele, se gasesc usor? au gramaj? sunt de la o anumita firma? le pot inlocui cu gelatina normala,in cazul in care nu se gasesc?
Multumesc,
Cristina

Răspuns
Marian iulie 18, 2012 - 7:40 pm

Ce bine arata! As manca si eu o bucatica, drept din ecran :-).

Răspuns
cabinet stomatologic iulie 17, 2012 - 2:21 pm

Multumesc mult pentru reteta…Banuiesc ca o adaptare la mai multe fructe de padure nu are cum sa dauneze!Mare fana cheescake si o sa incerc sa imi fac eu una in loc sa tot dau banii altora!Riscul vine…

Răspuns
Charlotte sometimes... iulie 17, 2012 - 8:37 am

Isabela, Cheesecake-ul arata minunat!
Sunt sigura ca e delicios si aromat!
E o reteta, pe care cu siguranta o voi incerca si eu, mai ales ca nu se prepara la cuptor!
Esti foarte talentata in domeniul culinar!
O saptamana minunata!!!

Răspuns
Delicious Flavours iulie 17, 2012 - 5:57 am

Este foarte apetisant acest cheesecake, mai ales ca este cu multaaa zmeura 🙂
pup

Răspuns
Poliana iulie 17, 2012 - 5:56 am

Wow, arata delicios de bine. Daca e vorba de dulciuri cu zmeurica si brazna, nu pot sa lipsesc! Foarte frumos a iesit!

Răspuns
Cooking with love iulie 16, 2012 - 8:56 pm

Abia astept sa il incerc si eu!!!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult