20,3K
Ahhh de vreo trei ori am sters introducerea, nu ma simt in stare sa scriu ceva. De cateva zile am o stare foarte proasta, nu prea am chef de nimic, probabil ca si vremea asta contribuie din plin la buna mea dispozitie. In dupa-amiaza asta stateam in dormitor si priveam cum ploua afara. O ploaie asa de vara, cu multe tunete si fulgere, o ploaie mult prea asteptata dupa atatea zile de foc. Si cum rasfoiam facebook-ul si lumea voia reteta de cheesecake, am zis sa o scriu.
Un cheesecake racoritor, acrisor, numai bun pentru vara!
Sper sa va incante si pe voi!
Blat:
– 100 g biscuiti digestivi
– 50 g unt
Crema:
– 10 foi de gelatina
– 200 g crema de branza
– 125 g smantana dulce
– 100 g miere
– 250 g zmeura
Plus:
– 125 ml frisca lichida
– 125 g zmeura
Preparare: mai intai pregatim baza de biscuite. La robot mixam biscuitii cu untul pana devin o pasta. Fixam un inel de tort la 16 cm, il aseazam pe un platou si turnam amestecul pentru blat. Cu degetele presam bine. Dam la rece.
Crema: intr-un bol cu apa, hidratam foile de gelatina. Separat batem crema de branza cu smantana si mierea pana devine o crema fina si extrem de gustoasa :P. Foile de gelatina moi le topim cu putina apa la microunde sau pe foc intr-o craticioara. Turnam peste crema, in timp ce mixam. Adaugam si zmeura si cu o spatula amestecam usor, incercand sa nu zdrobim delicatele bobite.
Crema aceasta o turnam peste blat, nivelam usor si dam cheesecake-ul la rece pentru cel putin 5 ore.
Bateti frisca lichida. Ornati cheesecake-ul cu frisca si zmeura.
11 comentarii
ce fel de crema de branza ai folosit?
mersi
am folosit philadelphia. Dar orice crema de branza e buna, importatnta e sa nu fie prea sarata.
Apetisant! A iesit foarte bine in fotografie.
http://sisterspetreideas.blogspot.ro/
buna .la cate foi ai folosit tu de gelatina cu cata gelatina praf se poate inlocui?
o data am facut cu foi si mi-a ramas ca si niste granule in prajitura si clar nu s-a intarit deloc.
Buna,
As vrea sa pregatesc acest desert si voiam sa intreb ce crema de branza ai folosit? Iar referitor la foile de gelatina… nu sunt familiarizata cu ele, se gasesc usor? au gramaj? sunt de la o anumita firma? le pot inlocui cu gelatina normala,in cazul in care nu se gasesc?
Multumesc,
Cristina
Ce bine arata! As manca si eu o bucatica, drept din ecran :-).
Multumesc mult pentru reteta…Banuiesc ca o adaptare la mai multe fructe de padure nu are cum sa dauneze!Mare fana cheescake si o sa incerc sa imi fac eu una in loc sa tot dau banii altora!Riscul vine…
Isabela, Cheesecake-ul arata minunat!
Sunt sigura ca e delicios si aromat!
E o reteta, pe care cu siguranta o voi incerca si eu, mai ales ca nu se prepara la cuptor!
Esti foarte talentata in domeniul culinar!
O saptamana minunata!!!
Este foarte apetisant acest cheesecake, mai ales ca este cu multaaa zmeura 🙂
pup
Wow, arata delicios de bine. Daca e vorba de dulciuri cu zmeurica si brazna, nu pot sa lipsesc! Foarte frumos a iesit!
Abia astept sa il incerc si eu!!!