Prajitura cu ciocolata si castane

de Isabela Spataru

Prajitura cu ciocolata si castane

IMG_4300

O prajitura cu blad umed, usor sfaramicios, gust intens de ciocolata, castanele se simt si ele, iar la sfarsit se termina cu un parfum de rom! Este genul de prajitura cu care nu ai cum sa dai gres. Poti sa o pregatesti de seara, ca adoua zi de dimineata sa ai la cafea un dulce bun, sau o poti pregati pe moment, cand iti vin muafiiri. Iti spun di experienta, in timp ce este la ciuptor, toata casa o sa fie invaluita intr-un miros divin de ciocolata si rom.
Eu iubesc sa-mi „parfumz” astfel casa.

IMG_4422

O sa ma intrebati ca nu este sezonul castanelor si de unde cumpar eu piure de castane sa pregatesc prajitura? Eiii, eu am dat intamplator peste piure de castane congelat la Metro, dar se gaseste aproape in orice supermerkat.

IMG_4348

La final, dupa ce s-a racit prajitura, am mai adaugat ciocolata topita si am zdrobit cateva boabe de cacao. Daca vreti sa fie si mai crocanta, puteti adauga si cateva alune de padure prajite. Vis!

O puteti servi alaturi de un scoop de inghetata, ori frisca batuta, ori in cazul meu, iaurt grecesc.

 IMG_4370
 

Pentru 6 persone :: Preparare 15 minute :: Coacere 25 de minute :: Dificultate scazuta
Pentru o tava cu diametrul de 16 cm
Ingrediente:
– 113 g ciocolata amaruie, de buna calitate
– 3 oua
– putina sare
– 63 g unt
– 218 g piure de castane
– 1 lingura rom
– 30 g zahar brun nerafinat
In plus:
– 20 g ciocolata amaruie topita
– 2 boabe de cacao
– alune de padure prajite

IMG_4366
Mod de preparare: preincaziti cuptorul la 180 grade C. Tapetati o tava cu hartie de copt.
Separati ouale. Intr-un bol bateti spuma albusurile cu un praf de sare.
Topiti ciocolata pa baie de aburi sau la microunde.
Separat, batti untul spuma cu zaharul si piureul de castane. Adaugati rand pe rand galbenusurile si ciocolata topita. Nu uitati de rom.
La final adaugati albusurile batute, adaugati un sfert din cantitate si cu o spatula, cu miscari de jos in sus amestecati in compozitie. Turnati si restul de albusuri si cu grija, cu aceleasi miscari amestecati in compozitie. In felul acesta o sa inglobati aer in compozitie, iar prajiturao sa creasca frumos.

IMG_4321
Turnati compozitia in tava si nivelati usor. O dati la cuptor pentru 20-25 de minute.

IMG_4376
O lasati sa se raceasca pe un gratar de sarma. La final veniti cu ciocolata topita, boabele de cacao zdrobite si alunele de padure.

IMG_4385

[yumprint-recipe id=’10’]

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.