Chec cu visine
Chiar daca vara este deja o amintire frumoasa si visinele nu mai sunt de sezon, tot puteti pregati acest chec delicos. Eu mi-am pus cateva pungulite de visine la congelator, dar nu va panicati daca nu aveti. In supermarket gasiti foarte multe fructe congelate. Insa acum toamna, la acest chec, merg perfect prunele. Ce ziceti, il incercati?
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 40 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 3 oua
– 150 g zahar
– un praf de sare
– 150 g iaurt natural
– vanilie
– 300 g faina alba
– 300 g visine fara samburi
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si pregatiti o tava de chec, pe care o ungeti cu ptin unt si un strat subtire de faina. O lasati deoparte pana pregatiti compozitia.
Intr-un bol, bateti spuma ouale cu un praf de sare si zaharul pana devin crema. Adaugati treptat iaurtul, faina si praful de copt.
La final adaugati cateva seminte de vanilie.
Turnati compozitia in tava si presarati fructele deasupra.
Dati tava la cuptor, pentru 35-40 de minute. Il rasturnati cat este cald pe un gratar si presarati zahar pudra.