Retete culinare :: Dulciurile copilariei
Ador toamna! Exceptand ploile, anotimpul asta chiar imi place si ma inspira in fiecare zi! Iubesc plimbarile lungi prin natura in perioada asta si orice fruct care se face acum toamna este preferatul meu! Da, asta si din cauza ca eu sunt nascuta toamna si sunt usor boema si romantica! Rasfoind caietul vechi de retete, am dat peste o prajitura a copilariei mele, care are tot ce ne ofera tomna mai frumos, culorile superbe si aromele de ne inlocuit! Cum ii zice si numele, chiar este o prajitura rapida, dar foarte buna! Densa, cu o aroma usor discreta de scortisoara, cu nucile usor moi prin ea, este ideala acum in perioada asta!
In orice moment al zilei este perfecta! Va puteti juca cu aromele, pe langa scortioara mai merge si putina nucsoara amestecata cu putin ghimbir si cuisoare, sau doar cu putina aroma de anason. Nucile romanesti, la fel le puteti inlocui cu migdale, nuci pecan, alune de padure, orice preferati voi!
Noi am servit prajitura cu sirop de artar! A fost o nebunie!
Pentru 4 persoane :: Preparare 10 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 40-45 minuteIngrediente: – 2 oua – 1 cana zahar – 1 cana lapte batut – 1 cana nuci pisate – 1 cana faina – 1 pahar ulei (80 ml) – 1 lingura cu varf dulceata – 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de zeama de lamaie – 1 lingurita scortisoara *Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
[warning]
Prajitura nu este una foarte dulce. Puteti mari putin cantitatea de zahar (11/2 cana de zahar). Nucile romanesti le puteti inlocui cu un mix de nuci, sau cu oricare alt sortiment de nuci (pecan, migdale, alune de padure, etc).[/warning]

