Dulciurile copilariei :: Prajitura rapida

de Isabela Spataru

Retete culinare :: Dulciurile copilariei

Ador toamna! Exceptand ploile, anotimpul asta chiar imi place si ma inspira in fiecare zi! Iubesc plimbarile lungi prin natura in perioada asta si orice fruct care se face acum toamna este preferatul meu! Da, asta si din cauza ca eu sunt nascuta toamna si sunt usor boema si romantica! Rasfoind caietul vechi de retete, am dat peste o prajitura a copilariei mele, care are tot ce ne ofera tomna mai frumos, culorile superbe si aromele de ne inlocuit! Cum ii zice si numele, chiar este o prajitura rapida, dar foarte buna! Densa, cu o aroma usor discreta de scortisoara, cu nucile usor moi prin ea, este ideala acum in perioada asta!

IMG_3861

In orice moment al zilei este perfecta! Va puteti juca cu aromele, pe langa scortioara mai merge si putina nucsoara amestecata cu putin ghimbir si cuisoare, sau doar cu putina aroma de anason. Nucile romanesti, la fel le puteti inlocui cu migdale, nuci pecan, alune de padure, orice preferati voi!

IMG_3784

Noi am servit prajitura cu sirop de artar! A fost o nebunie!

IMG_3869

Pentru 4 persoane :: Preparare 10 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 40-45 minute
 
Ingrediente:
– 2 oua
– 1 cana zahar
– 1 cana lapte batut
– 1 cana nuci pisate
– 1 cana faina
– 1 pahar ulei (80 ml)
– 1 lingura cu varf dulceata
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de zeama de lamaie
– 1 lingurita scortisoara
 
*Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. 
 
 

[warning]

Prajitura nu este una foarte dulce. Puteti mari putin cantitatea de zahar (11/2 cana de zahar).
Nucile romanesti le puteti inlocui cu un mix de nuci, sau cu oricare alt sortiment de nuci (pecan, migdale, alune de padure, etc). 

[/warning]

 
IMG_3841
 
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 189 grade Celsius. Pregatiti o tava medie, pe care o tapetati cu hartie de copt. 
Intr-un bol mare bateti ouale cu zaharul si un praf de sare. Cand totul capata consistenta unei creme, adaugati uleiul, putin cate putin si dulceata.Turnati laptele batut si faina. La sfarsit adaugati bicarbonatul stins, nucile si scortisoara. 
Turnati compozitia in tava si dati-o la cuptor pentru 40-45 de minute. Dar, inainte sa o scoateti, o incercati in mijloc cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca prajitura este coapta. 
O lasati in tava sa se raceasca si dupa o taiati cuburi. 
 
IMG_3886
 
p.s. fiind la bunici saptamana trecuta, m-am impiedicat de rubarba prin gradina. 🙂 
 
p.s.2 o bucata apetisanta din prajitura. 
 
 
 

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult