In mod ironic, exista mai multe retete diferite. Se poate si fara carne, dar eu am ales astazi varianta cu piept de pui fiert.
Pentru 6 persoane :: Preparare 1 ora :: Fierbere 1 ora :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 1 piept de pui, fiert
– 3 cartofi, fierti
– 3 oua, fierte
– 3 castraveti murati in otet
– 2 morcovi, fierti
– 1 doza mazare verde dulce
– 1 legatura ceapa verde
– 4 linguri maioneza
– sare si piper
Mod de preparare: pipetul de pui, dupa ce l-ati fiert, il lasati la racit su dupa il taiati cuburi.
Cartofii si morcovii, ii fierbeti impreuna, cu tot cu coaja, pana devin moi. Dupa ce s-au racit, ii curatati de coaja si ii taiati cuburi. Ii adaugati intr-un bol, impreuna cu pieptul de pui.
Adaugati restul de ingrediente, taiate cuburi: ouale, castravetii, ceapa verde. Adaugati si mazarea bine scursa si spalata. Amestecati toate ingredientele, potriviti de sare si piper.
Adaugati maioneza si amestecati din nou. Dati la rece pentru 2-3 ore.
Salata este delicioasa cand o serviti proaspata, dar e si mai buna daca sta cateva ore la rece sau chiar peste noapte.