O salata de vara, cu ton si orz, de inpiratie mediteraneana!
Aceasta salata contine caperre, masline, ardei rosu copt, ton, orz si patrunjel verde! Este super fresh si suficent de satioasa pentru un pranz sau o cina.
Sunt genul de persoana mereu ocupata si mereu pe fuga. Chiar daca principala mea activitate este gatitul, uneori apelez si la salate gata facute, cum sunt cele din gama Insalatissime de la RIO Mare. Sunt accesibile, contin ingrediente de calitate, au gusturi noi si surprinzatoare, combinatii care sa satisfaca si cel mai pretentios gurmand.
De curand am primit o provocare de la RIO Mare, aceea de a crea propria mea salata Insalatissime.
Pe piata din Romania exista aceste 4 sortimente de salate din gama Insalatissime:
Salata de ton cu porumb
Salata de ton cu amestec mexican
Salata de ton cu cous-cous
Salata de ton cu 5 cereale
Aceste salate reprezinta alegerea perfecta atunci cand vrei sa iei un pranz sanatos si savuros. Ne ajuta sa ne mentinem in forma si sa ne dea acea energie de care avem nevoie pentru urmatoarele ore la birou.
Am ales cate un ingredient din cele 4 sortimente de salate mai sus mentionate, iar alaturi de tonul RIO Mare am creat propria mea salata Insalatissime.
Recunosc ca m-am gandit la Italia si la zilele lungi de vara pe care mi le petreceam in mare parte pe plaja. Ma bucur terbil ca acele zile se apropie si la noi.
Odata cu zilele calduroase, legumele au luat-o razna si cresc ca nebunele si ma bucura nespus gandul ca in viitorul apropiat vor ajunge salata. 🙂
Pana atunci folosim ce avem la indemana si prin frigider.
Stilul de viata al italienilor, ingredientele proaspete si de sezon, m-au facut sa creez aceasta reteta. Pe langa vedeta acestei salate – tonul de la RIO Mare, am folosit orz integral (italienii folosesc foarte des acest ingredient in salatele lor), nelipsitele caperre, rosiile cherry – care sunt usor dulci si care, in combinatie cu restul ingredientelor, fac o salata satioasa si numai buna sa fie inclusa in noua gama Insalatissime.
Exista atat de multe arome delicioase in aceasta salata simpla! Ce iubesc eu la ea este ca, majoritatea ingredientelor le avem in bucatarie si frigider!
La final, vinegreta de lamaie usor picanta, completeaza perfect salata! Am folosit doar ulei de masline, suc de lamaie, coaja de lamaie, usturoi tocat, patrunjel proaspat, putin ardei iute, sare si piper. Un dressing simplu si racoritor.
Este alegrea voastra cum vreti sa serviti salata de ton si orz. Mie imi place sa o servesc calduta, in prima zi, dar a doua zi la pranz este geniala cand o scot rece de la frigider. Nu sunt un fan al salatelor calde, dar combinatia intre orz cald fiert, ton si vinegreta de lamaie este cu totul deosebita.
Luati acesta salata meditereaneana cu ton si orz in zilele calduroase de vara la munca, intr-o caserola, sau la o iesire la picnic in parc cu prietenele.
Pentru 2 persoane :: Preparare 20 minute :: Fierbere 20 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 120 g ton RIO Mare
– 240 g orz
– 2 cepe mici albe
– 100 g rosii cherry*
– 100 g mozzarella, optional
– 1/4 cana caperi
– 1/2 cana masline kalamata
– 300 g ardei rosu copt
– 1 cana de patrunjel
Vinegreta de lamaie:
– 1 lingura coaja de lamaie
– 1/4 cana suc de lamaie
– 1/4 cana ulei de masline
– 1 lingura usturoi tocat marunt
– sare, piper
– ardei iute
– patrunjel
Mod de preparare: mai inatai ne ocupam de orz. Il spalati intr-o sita sub jet de apa rece. Intr-o cantitate suficienta de apa si putina sare il fierbeti pana devine moale. Mie imi place sa fie usor al dente. In timp ce el fierbe, puteti sa tocati toate legumele. Amestecati totul impreuna cu tonul RIO Mare si cu orzul fiert usor caldut. Le lasati deoparte.
Vinegreta de lamaie: combinati toate ingredientele pentru sos intr-un borcan mic. Puneti capacul si-l scuturati de cateva ori pana se combina toate ingredientele.
Inainte sa serviti salata, turnati vinegreta de lamaie. Asezonati cu sare si piper, daca mai este nevoie.
* In cazul in care rosiile ingreuneaza ambalarea pot fi scoase din reteta.