Salata este mereu o alternativa sanatoasa pentru pranz, dar nu intotdeuna suficient de satioasa. Daca pe langa legume, mai adaugati si cereale, atunci aveti un pranz usor, dar satios. Quinoa face o baza de salata consistenta, care va ajuta sa va oferiti energia de care aveti nevoie pentru a trece ziua. Este un super aliment, o sursa excelenta de proteine vegetale, plina de fibre, antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii.
Pentru 2 persoane :: Preparare 1 ora : : Coacere 15 minute + 40 quinoa :: Dificultate scazuta
Ingrediente :
- 1 bucata de somon
- ulei de masline extra virgin Koroneiki, Solaris
- ierburi de provence, Solaris
Pentru salata: - 1 cartof dulce
- 2 linguri ulei de masline extra virgin Koroneiki, Solaris
- 1/2 lingurite sare
- 1 cana quinoa fiarta, Solaris
- rucola
- ceapa rosie
- 1/2 cana nuci
- 1/2 cana stafide, Solaris
Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200°C. Somonul il stropiti cu putin ulei de masline, sare, piper si ierburi de provence. IL lasati la cuptor 15 minute.
Cartoful dulce, dupa ce l-ati spalat si taiat cuburi, il stropiti cu ulei de masline, sare si IL ati la cuptor, tot la 200°C, aproximativ 40 de minute, sau pana cand este gata.
Quinoa o splatiti bine cu apa rece si o fierbeti.
Asamblare: pe un platou adaugati toate ingredientele pentru salata. Serviti imediat cu Somonul cald!
*Aceasta reteta este in colaborare cu @solarisplant