Risotto alla milanese

de Isabela Spataru
Risotto alla milaneseSau pe romaneste Orez cu sofran. Ma tot batea mama la cap ca a facut o bunatate de orez cu sofran si parmezan si ca nu se mai satura de el. Astazi i-a venit randul, l-am incercat si eu si pot spune ca a devenit felul meu favorit de mancare. Bine printre altele, imi place ca are parmezan, care ii da o cremozitate aparte, sofran, ii da culoarea asta galbena placuta si putin vin alb.
Se poate servi ca atare sau ca si garnitura sa zic la un piept de curcan pe grill.

Risotto alla milanese

Pentru 4 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 10 minute :: Fierbere 25 minute
Ingrediente:
– 350 g orez pentru risotto
– 1 ceapa mica alba
– 50 g parmezan proaspat ras
– 1/2 pahar vin alb
– 50 g unt
– 1,5 l supa de legume
– 2 pliculete sofran
Risotto alla milanese

Preparare: supa de legume o pueti fave din legume deschidratate si putina sare. O tineti la cald pe aragaz. Tocati ceapa fin, topiti intr-o cratita unul, adaugati ceapa si caliti. Adaugati orezul si il lasati pe foc pana devine sticlos. Turnati vinul alb si lasati sa se evapore. Adaugati trepatt supa de legume, amestecand prin orez.

Spre sfarsit dizolvati sofranul in putina supa. Il adaugati in orez. Cam in circa 20 de minute orezul este fiert.

Saffron

Stingeti focul, adaugati parmezanul ras si amestecati. Veti vedea ca o sa capete o cremozitate aparte.

Risotto alla milanese

Serviti-l cald!

Risotto alla milanese

 

Related Posts

13 comentarii

Lavinia octombrie 7, 2011 - 5:28 pm

Multumesc muuult!!!!!!!!!!

Răspuns
ISABELA octombrie 7, 2011 - 5:27 pm

Lavinia uite in Kaufland au de la marca lor proprie, Noe, orez la cutie, printre care si arborio pentru risotto si multe alte sortimente.

Toate cele bune!

Răspuns
Lavinia octombrie 7, 2011 - 1:51 pm

M-am tot uitat prin rafturile magazinelor pe care le frecventez si nu am gasit un orez dedicat risotto-ului.
Cum il identific altfel?
Multumiri!

Răspuns
ISABELA aprilie 30, 2011 - 9:33 am

Petronela mersi frumos!

Răspuns
ISABELA aprilie 30, 2011 - 9:32 am

Soex pofta buna! 😛

Răspuns
ISABELA aprilie 30, 2011 - 9:32 am

Nil e fff delicios!

Răspuns
ISABELA aprilie 30, 2011 - 9:32 am

Diana sofranul pe care l-am folosit era praf, macinat, e bun si cel de la noi. Eu am noroc cu mama si imi trmite de acolo tot felul de condimente/uleiuri etc, tot ce-mi trebuie pentru bucatarie :P.
Nu ii schimba orezului gustul, sofranul doar coloreaza intr-un galben placut mancarea.
Eu zic sa-l incerci, e delicios!
Aaa, da 2 pliculete 😛

Răspuns
ISABELA aprilie 30, 2011 - 9:29 am

Adelina de ce sa nu mearga :), eu zic ca o sa iasa si mai gustos 😛

Răspuns
Petronela aprilie 29, 2011 - 6:45 pm

BRAVO,BRAVO,BRAVO!
Facut exact asa cum trebuie si sigur ca gustu-i foarte bun!!!!

Răspuns
Soex aprilie 29, 2011 - 10:35 am

Chiar acu’ vorbeam cu colega mea daca sa ne luam sau nu cate un orez japonez!
Mi-e si foame mi-e si pofta de un orezzzzz!!!

Răspuns
Nil aprilie 29, 2011 - 10:28 am

arat foarte bine si stiu sigur ca este si foarte gustos:)

Răspuns
DiAnais aprilie 29, 2011 - 5:42 am

Arata minunat! Ador risotto! Dar ce fel de sofran ai folosit? La noi se gaseste la plic dar sub forma de niste firisoare..nu este praf. Al tau e praf? Si in afara de asta…gustul e foarte pronuntat, chiar ai pus 2 pliculete? 😀
Pup! :*

Răspuns
Adelina aprilie 28, 2011 - 7:27 pm

Isa, merge şi cu orez brun (integral)? Că eu nu consum alb. Merci!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.