1,3K
Sau pe romaneste Orez cu sofran. Ma tot batea mama la cap ca a facut o bunatate de orez cu sofran si parmezan si ca nu se mai satura de el. Astazi i-a venit randul, l-am incercat si eu si pot spune ca a devenit felul meu favorit de mancare. Bine printre altele, imi place ca are parmezan, care ii da o cremozitate aparte, sofran, ii da culoarea asta galbena placuta si putin vin alb.
Se poate servi ca atare sau ca si garnitura sa zic la un piept de curcan pe grill.
Pentru 4 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 10 minute :: Fierbere 25 minute
Ingrediente:
– 350 g orez pentru risotto
– 1 ceapa mica alba
– 50 g parmezan proaspat ras
– 1/2 pahar vin alb
– 50 g unt
– 1,5 l supa de legume
– 2 pliculete sofran
Ingrediente:
– 350 g orez pentru risotto
– 1 ceapa mica alba
– 50 g parmezan proaspat ras
– 1/2 pahar vin alb
– 50 g unt
– 1,5 l supa de legume
– 2 pliculete sofran
Preparare: supa de legume o pueti fave din legume deschidratate si putina sare. O tineti la cald pe aragaz. Tocati ceapa fin, topiti intr-o cratita unul, adaugati ceapa si caliti. Adaugati orezul si il lasati pe foc pana devine sticlos. Turnati vinul alb si lasati sa se evapore. Adaugati trepatt supa de legume, amestecand prin orez.
Spre sfarsit dizolvati sofranul in putina supa. Il adaugati in orez. Cam in circa 20 de minute orezul este fiert.
Stingeti focul, adaugati parmezanul ras si amestecati. Veti vedea ca o sa capete o cremozitate aparte.
Serviti-l cald!
13 comentarii
Multumesc muuult!!!!!!!!!!
Lavinia uite in Kaufland au de la marca lor proprie, Noe, orez la cutie, printre care si arborio pentru risotto si multe alte sortimente.
Toate cele bune!
M-am tot uitat prin rafturile magazinelor pe care le frecventez si nu am gasit un orez dedicat risotto-ului.
Cum il identific altfel?
Multumiri!
Petronela mersi frumos!
Soex pofta buna! 😛
Nil e fff delicios!
Diana sofranul pe care l-am folosit era praf, macinat, e bun si cel de la noi. Eu am noroc cu mama si imi trmite de acolo tot felul de condimente/uleiuri etc, tot ce-mi trebuie pentru bucatarie :P.
Nu ii schimba orezului gustul, sofranul doar coloreaza intr-un galben placut mancarea.
Eu zic sa-l incerci, e delicios!
Aaa, da 2 pliculete 😛
Adelina de ce sa nu mearga :), eu zic ca o sa iasa si mai gustos 😛
BRAVO,BRAVO,BRAVO!
Facut exact asa cum trebuie si sigur ca gustu-i foarte bun!!!!
Chiar acu’ vorbeam cu colega mea daca sa ne luam sau nu cate un orez japonez!
Mi-e si foame mi-e si pofta de un orezzzzz!!!
arat foarte bine si stiu sigur ca este si foarte gustos:)
Arata minunat! Ador risotto! Dar ce fel de sofran ai folosit? La noi se gaseste la plic dar sub forma de niste firisoare..nu este praf. Al tau e praf? Si in afara de asta…gustul e foarte pronuntat, chiar ai pus 2 pliculete? 😀
Pup! :*
Isa, merge şi cu orez brun (integral)? Că eu nu consum alb. Merci!