Combinatia acesta dintre mac si delicioasul martipan mi se pare geniala, iese o umplutura de-adreptul buna.
Reteta este inspiratie de la o buna gospodina, Miha. Iti multumesc draga mea! :*
Asa, ingredientele de mai jos sunt pentru un cozonac baban si bine crescut :).
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 500 g faina
– 250 ml lapte
– 1/2 lingurita sare
– 60 g zahar
– 20 g drojdie proaspata
– 100 g unt
Pentru umplutura:
– 150 g martipan
– 100 g mac
– 5 linguri lapte
– 50 g zahar
Preparare: framantai un aluat pe care il lasati o ora la crescut la loc cald.
Preparare umplutura: martipanul il dati pe razatoare sau il maruntiti in robot. Adaugati macul si zaharul.
Laptele il adaugati treptat pana obtineti ca o crema totul.
Dupa ce aluatul a crescut, intindeti o foie, adaugati umplutura si rulati. Lasati cozonacul sa mai creasca putin in forma. Il ungeti cu galbenus batut cu putin lapte.
Il dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 45 de minute.
4 comentarii
Super pufos 🙂
Sunt moarta dupa mac:) N am incercat martipanul inca pt. ca nu am gasit. Am o nedumerire, reteta nu contine oua???? Vreau sa l incerc si nu vreau sa gresesc:)) Merci, te pup
Diana
draga mea ma bucur ca l-ai incercat si v-a placut!
week-end placut!
UUUHHMMMM¡¡¡
Delicioso¡¡¡
BESOS