Banana bread

de Isabela Spataru

De mai bine de un an de zile fac reteta asta de banana bread absolut geniala! Nu credeam ca o sa-mi placa asa de mult, pana am descoperit reteta asta la Viviana si de atunci o fac tot timpul! Si cand spun tot timpul, chiar asa e!Cand am cateva banane obosite, le transform in cea mai buna banana bread. Nu contine deloc zahar, dar e plina de curmale tocate si nuci. Va sfatuiesc sa alegi curmale proaspete, care sunt de o mie de ori mai bune si mai carnoase.
Nuci – aici puteti adauga ce va place. Migdale, nuci romanesti, alune de padure.
Arome – multe, multa scortisoara de buna calitate!
E voila! Salvati cateva banane de la moarte, dar va alegi cu un desert genial!

Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 1 ora :: Dificultate scazuta
Necesar ustensile:

  • o tava de chec sau cozonac
  • hartie de copt
    Ingrediente:
  • 250 g banane, bine coapte
  • 85 g unt
  • 200 g curmale
  • 115 g nuci (migdale, pecan, alune de padure)
  • 2 oua
  • 155 g faina
  • 30 g amidon (Gustin)
  • 5 g scortisoara
  • 10 g praf de copt
  • 5 g bicardonat de sodiu
  • 2 g sare
  • 1 banana, pentru decor

Mod de preparare: toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Pregatiti o tava de chec, pe care o inveliti in hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC.

Intr-un bol pasati bine bananele pana devin un piure fin. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine. Spargeti ouale si le adaugati rand pe rand. In acest timp tocati curmalele si nucile, in bucatele potrivite. Separat, in alt bol, amestecati toate ingredientele solide. Turnati totul peste amestecul de mai sus si omogenizati foarte bine. La final, adaugati nucile si curmalele. Turnati compozitia in tava pregatita. Banana ramasa pentru decor, o taiati in doua, pe lungime si o asezati peste chec. Dati tava la cuptor pentru 1 ora la 180 gradeC.

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.