Util in bucatarie – Tavile de Tarte Emile Henry

de Isabela Spataru

Luna asta vin in atentia voastra cu doua tavi absolut divine de la . Vin intr-un set de dpua tavi, 24 si 28 cm si sunt confectionate din ceramica HR, ideale atat pentru preparare, cat si pentru servire. Sunt atat de elegante, atat prin design cat si prin culoare. Sunt de un rosu superb. Mi se par tavile esentiale pentru orice pasionat de bucatrie si numai, deoarece sunt super rezistente, au o garantie de 10 ani, iar calitate este net superioara.
Si daca tot suntem in luna martie, ar putea fi si un cadou ideal pentru mame, iubite, sotii.
Iar eu vin cu 2 retete, o tarta dulce si un quiche sarat, potrivite pentru zilele de week-end acasa. impreuna cu familia.
Pentru toti membrii KitchenShop, aveti o reducere de 30%. Oferta este valabila toata luna Martie (in limitstocului disponibil). Pret intreg 236 Lei. Pret special 165 Lei

Tarta cu crema de mascarpone si capsuni
Pregatita in tava ceramica, diametrul de 24 cm.

Ingredinete:

  • 1/3 din aluatul de tarta
  • 250 g mascapone
  • 2 linguri zahar pudra
  • seminte de la jumatate pastaie de vanilie
  • capsuni, fistic

Mod de preparare: intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si dupa il transferati in tava. Intepati aluatul cu furculita. Dati aluatul la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru aproximativ 20 minute, sau pana cand capata o culoare aurie.
Il lasati complet la racit. Intre timp pregatiti crema: amestecati mascarpone cu zaharul pudra si semintele de vanilie. Pe aluatul complet racit adaugati crema si fructele taiate. Dati la rece pana in momentul cand o serviti.

Quiche cu spanac si ricotta
Pregatita in tava ceramica, diametrul de 28 cm.
Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 120 ml apa rece
  • un praf de sare
    Umplutura:
  • 150 g spanac proaspat
  • 100 g bacon
  • usturoi
  • ulei de masline
  • 4 oua
  • 250 g ricotta
  • sare, piper

Mod de preparare: intr-un bol adaugati toate ingrdientele pentru aluat si le framantati rapid. Formati o bila, pe care o aplatizati si o infasurati in folie transparenta. Dati latul pentru cel putin 30 de minute la rece.
1/3 din aluat in folositi la tarta cu capsuni, iar restul il folositi la quiche. Il intindeti pe o suprafata presarata cu faina si dupa in transferati in tava cu diametrul de 28 cm. Coaceti aluatul la 180 gradeC pentru 20 de minute sau pana cand capata o culoare aurie.
Intrte timp, in putin ulei de masline, rumeniti putin baconul taiat cubulete. Il transgerati intr-un bol si tot in acesi tigaie, pregatiti spanacul. Spre final adaugati si putin usturoi.
Intr-un bol bateti ouale impreuna cu roscotta, sare si piper dupa gust. Cand aluatul este copt, daugati spanacul si baconul si turnati amestecul de mai sus.
Coaceti quiche-ul pentru 40 de minute.
Il serviti cu o salata langa.

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.