O reteta rapida si usor de pregatit.
Pentru 6 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 40 minute :: Dificultate scazuta
Pentru un quiche cu diametrul de 24 cm:
Pentru aluat:
– 150 g faina alba
– 75 g unt Koliba
– 60 ml apa rece
– un praf de sare
Pentru umplutura:
– 200 ml lapte integral
– 3 oua
– 125 g cascaval Koliba
– 2 fire ceapa verde
– 1 legatura marar
– 100 g somon afumat
– sare si piper
Mod de preparare: intr-un bol adaugati toate ingredientele pentru aluat si le strangeti usor cu mana. Nu va jucati foarte mult cu aluatul si nu incalziti untul. Cu cat va jucati mai mult cu el, cu atat activati glutenul din faiana si aluatul o sa devina elastic si nu vrem asta.
Il infasurati in folie transparenta si il dati la rece pentru 30 de minute.
Dupa acest timp, il intindeti pe suprafata de lucru, pe care ati presarat putina faina si dupa il transferati in tava de copt. Il presati usor pe margini.
Umplutura: bateti ouale cu laptele, sarea si piperul. Adaugati verdeata tocata marunt, jumatate din canititatea de cascaval ras si somnul taiat fasii. Turnati peste quiche. Adaugati restul de cascaval ras si dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeCelsius pentru 40 de minute.