Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan

de Isabela Spataru
Preferatele mele! Dupa cum vedeti eu nu prea pregatesc mancare traditionala romaneasca, pentru ca mi se pare ca este greoaie si plina de grasimi. Dar sarmalute in foi de vita chiar imi plac, cu mamaliga calda si putina smantana sunt o nebunie. De Craciun si de Paste zic eu ca sunt suficiente si parca atunci ies mult mai bune si cu un gust asa de sarbatoare, fata de restul anului daca le incercam.
Anul acestea de Paste le-am facut cu carne de curcan. Mai bine spus din piept de curcan. Au iesit asa de gustoase, pline de verdeata proaspat culeasa din gradina.
Si…. sa nu ma urechiati, dar eu nu stiu sa fac sarmale. Defapt sa le rulez, imi ies unele asa mici si grasane :))). Am lasat aceasta treaba in grija bunicii, pe care le face asa de frumoase, ihiii. Experienta do’mle :D.
Boon, nu e o reteta cu cantitati exacte, totul este din ochi, tocate bine ingredietele si amestecate cu multa dragoste.
Ingrediente:
– piept de curcan
– verdeata proaspata, ceapa verde, patrunjel
– orez
– putina paine inmuiata in lapte
– sare, piper
– ulei de masline
– piure de rosii

Preparare: cum v-am zis am folosit verdeata din gradina de la tara. Am jumulit cateva fire de ceapa verde si patrunjel tinerel, le-am spalat bine si tocat. Unii care pot mai fin, eu nu le am cu tocatul marunt.

herbs

Pieptul de curcan il dam prin masina de tocata si la urma adaugam si putina paine, vreo 2 felii, inmuiata si bine scursa de lapte.
Adaugam orez, o mana buna, verdeata, sare si piper.

Stuffed Vine Leaves with turkey meat

Amestecam bine. Eu am pus si putin ulei de masline in compozitie, sa nu iasa sarmalele tari. Pentru ca pieptul de curcan nu are pic de grasimica.

Stuffed Vine Leaves with turkey meat

Asa si cat sta Iza pe fb, mamaia ruleaza sarmalutele.

Stuffed Vine Leaves with turkey meat

In juma’ de ora turnuletul de sarmalute era gata.

Stuffed Vine Leaves with turkey meat

Le asezam frumusel in oala de lut, turnam apa cat sa le cuprinda si turnam si ceva piure de rosii deasupra sa prinda rotofeele gust bun. Le dam la cuptor la foc mic sa fiarba in tihna.

Stuffed Vine Leaves with turkey meat

Related Posts

12 comentarii

monique martie 28, 2012 - 11:42 am

sunt super gustoase dak sunt fierte in sampanie

Răspuns
Retete culinare mai 5, 2011 - 12:44 pm

le.am incercat si eu si au fost foarte gustoase! 🙂

Răspuns
ISABELA mai 4, 2011 - 9:25 pm

Maya ai dreptate, zic ca si experienata de atatia ani :))

Răspuns
ISABELA mai 4, 2011 - 9:24 pm

Ama si eu la fel, astept mereu sa mi le faca mamaia :P. Niciodata numi ies si nu imi vor iesi asa de bune ca ele ei 😛

Răspuns
ISABELA mai 4, 2011 - 9:23 pm

Alina sunt foarte gustoase, eu numai carne de curcan folosesc, foarte buna si sanatoasa. Incerc sa renunt si la pieptul de pui in favoarea celui de curcan. Sa le icerci si tu!

Răspuns
ISABELA mai 4, 2011 - 9:22 pm

Adela eu numai asa le prefer 😛

Răspuns
yaya6 mai 4, 2011 - 8:13 pm

mmmm ce bine arata,mi-ai facut o pofta,complimente pentru blog,e minunat

Răspuns
maya mai 3, 2011 - 3:58 pm

Foarte faine sarmalutele,si cred ca numai o mamaie stie a le împleti asa frumos!
Pupici xoxoxo

Răspuns
Alina---Explora Cuisine mai 2, 2011 - 3:47 pm

Isabela, daca iti face placere te astept cu drag sa participi la provocarea „Dulce Romanie” pentur luna mai, organizata la mine pe blog 🙂 Pupici!

Răspuns
ama mai 1, 2011 - 9:35 am

eu sunt topita dupa genul asta de sarmalute 🙂 pacat ca astept sa mi le faca mama! ;))

Răspuns
Alina---Explora Cuisine aprilie 30, 2011 - 4:24 pm

Sunt asa de frumoase, mici si dragut impaturite! Nu am incercat cu curcan pana acum, dar cu siguranta sunt super gustoase si mai usoare decat cu alt tip de carne 🙂 weekend placut!

Răspuns
Adela Zilahi aprilie 30, 2011 - 3:10 pm

foarte bine arata, cred ca este foarte gustoasa inca nu am incercat asa…weekend placut!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.