Anul acestea de Paste le-am facut cu carne de curcan. Mai bine spus din piept de curcan. Au iesit asa de gustoase, pline de verdeata proaspat culeasa din gradina.
Si…. sa nu ma urechiati, dar eu nu stiu sa fac sarmale. Defapt sa le rulez, imi ies unele asa mici si grasane :))). Am lasat aceasta treaba in grija bunicii, pe care le face asa de frumoase, ihiii. Experienta do’mle :D.
Boon, nu e o reteta cu cantitati exacte, totul este din ochi, tocate bine ingredietele si amestecate cu multa dragoste.
– piept de curcan
– verdeata proaspata, ceapa verde, patrunjel
– orez
– putina paine inmuiata in lapte
– sare, piper
– ulei de masline
– piure de rosii
Preparare: cum v-am zis am folosit verdeata din gradina de la tara. Am jumulit cateva fire de ceapa verde si patrunjel tinerel, le-am spalat bine si tocat. Unii care pot mai fin, eu nu le am cu tocatul marunt.
Pieptul de curcan il dam prin masina de tocata si la urma adaugam si putina paine, vreo 2 felii, inmuiata si bine scursa de lapte.
Adaugam orez, o mana buna, verdeata, sare si piper.
Amestecam bine. Eu am pus si putin ulei de masline in compozitie, sa nu iasa sarmalele tari. Pentru ca pieptul de curcan nu are pic de grasimica.
Asa si cat sta Iza pe fb, mamaia ruleaza sarmalutele.
In juma’ de ora turnuletul de sarmalute era gata.
Le asezam frumusel in oala de lut, turnam apa cat sa le cuprinda si turnam si ceva piure de rosii deasupra sa prinda rotofeele gust bun. Le dam la cuptor la foc mic sa fiarba in tihna.
12 comentarii
sunt super gustoase dak sunt fierte in sampanie
le.am incercat si eu si au fost foarte gustoase! 🙂
Maya ai dreptate, zic ca si experienata de atatia ani :))
Ama si eu la fel, astept mereu sa mi le faca mamaia :P. Niciodata numi ies si nu imi vor iesi asa de bune ca ele ei 😛
Alina sunt foarte gustoase, eu numai carne de curcan folosesc, foarte buna si sanatoasa. Incerc sa renunt si la pieptul de pui in favoarea celui de curcan. Sa le icerci si tu!
Adela eu numai asa le prefer 😛
mmmm ce bine arata,mi-ai facut o pofta,complimente pentru blog,e minunat
Foarte faine sarmalutele,si cred ca numai o mamaie stie a le împleti asa frumos!
Pupici xoxoxo
Isabela, daca iti face placere te astept cu drag sa participi la provocarea „Dulce Romanie” pentur luna mai, organizata la mine pe blog 🙂 Pupici!
eu sunt topita dupa genul asta de sarmalute 🙂 pacat ca astept sa mi le faca mama! ;))
Sunt asa de frumoase, mici si dragut impaturite! Nu am incercat cu curcan pana acum, dar cu siguranta sunt super gustoase si mai usoare decat cu alt tip de carne 🙂 weekend placut!
foarte bine arata, cred ca este foarte gustoasa inca nu am incercat asa…weekend placut!