Saltimbocca

de Isabela Spataru

Escalop de vita, prosciutto crud si salvie! Incredibil de gustos si foarte usor de preparat. Fix ce am eu nevoie pentru zilele de vara cand am energie putina, dar totusi trebuie sa mancam ceva la pranz. Salvati reteta! Mai tarziu o sa-mi multumiti!

Pentru 2 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 5 minute :: Dificultate redusa
Ingrediente:

  • 4 bucati escalop de vita sau de curcan
  • 8 bucati prosciutto crud
  • 8 frunze de salvie
  • 2 cuburi de unt
  • ulei de masline
  • Marsala sau alt vin alb sec
  • lamaie

Mod de preparare: luati fiecare bucata de carne si o acoperiti cu folie transparenta. Cu ajutorul ciocanului de carne sau ce aveti la indemana, bateti bucata de carne pana devine de circa 1 cm grosime. Folia va ajuta sa nu rupeti carnea.
Asezonati toate bucatile de carne, pe fiecare parte, cu putin piper negru. Sare nu este nevoie, este suficient de sarat prosciutto.
Incalziti o bucata de unt cu uleiul intr-o tigaie. Pe fiecare bucata de carne asezati cate doua felii de prosciutto crud si frunze de salvie.
Rumeni bucatile de carne, cam cate 2 minute pe fiecare parte. Pana devin aurii.
Tineti toate bucatile de carne pe un platou la cald.
La final, topiti in tigaie restul de unt si adaugati un gat bun de Marsala. O sa obtineti un sos delicios.
Il turnati peste bucatile de pui.
Saltimbocca o serviti cu o garnitura de paste, cous-cous sau cartofi.
Ultima oara am facut salata asta de cartofi.
Am fiert la aburi cativa cartofi. Dupa am facut un sos din: putin mustar, iaurt, otet de mere, sare si ulei de masline. L-am turnat peste cartofi. Am adaugat si usturoi, ceapa verde si putin marar.

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.