A doua reteta pregatita cu guinoa. Prima, acesti hamburgeri deliciosi, pregatiti pentru Pofticioasa.
Pentru cine nu stie ce este quinoa si cat de buna este, aflati acum.
Quinoa era un aliment de baza al vechilor incasi, care o numeau “cereala-mama”.
Este o proteina completa de cereale (50% mai mult decat graul), are un continut ridicat de linzina, fier, fosfor, fibre, minerale. Bobitele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.
Consumul frecvent de quinoa, in special dub forma de germeni, scade riscul problemelor cardiace.
Sunt o sursa extraordinara de calciu mai usor de asimilat de organism decat calciul din lapte. Quinoa este incadrata in categoria superalimentelor, alauri de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui.
Barcutele de fata sunt extrem de bune, ce mai le laud singura, dar va las si pe voi sa le incercati.
Pentru 4 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 50 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
Pentru 8 barcute:
– 4 dovlecei, mai mari
– sare si piper
– ulei de masline
– 1 ceapa
– 2 catei de usturoi
– 6 ciuperci champignon
– 150 g carne de pui fiarta
– 70 g quinoa, fiarta in 250 ml apa
– patrunjel
– 1 doza de rosii
– cascaval
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Dovleceii ii taiati pe lung si cu ajutorul unei lingurite in scobiti. Miezul il pastrati. Presarati barcutele cu sare si piper. Ii stropiti si cu putin ulei de masline. Asezati-i frumos intr-o tava, ii dati la cuptor pentru cateva minute, vreo 8, pana incep sa se inmuaie.
Intre timp pregatiti umplutura. Quinoa o spalati bine in cateva ape si o fierbeti la foc mic, in 250 ml de apa, pana devine transparenta.
Separat, intr-o tigaie, sotati ceapa in putin ulei de masline pana devine transparenta. Adaugati usturoiul tocat marunt si ciupercile feliute. Lasati pana ce isi lasa ciupercile lichidul si se evapora. Adaugati restul de tovlecei tocati marunt si la fel, lasati pana isi lasa ei lichidul si se evapora. Dupa vine randul carnitei de pui tocata marunt, quinoa fiarta si rosiilor din conserva. Lasati sa fiarba la foc mic vreo 10 minute, pana scate totul si devine o umplutura consistenta. Potriviti de sare si piper. Adaugati si patrunjel tocat.
Umpleti barcutele.
Radati cascaval din belsuj si dati la cuptor pentru 15 minute. Sa aveti pofta!
1 cometariu
Buna Isabela!
Ca de obicei ma scoti din bucluc.
Sotul e la dieta si nu mai aveam idei ce sa mai pregatesc.
Reteta asta imi prinde bine!
O seara buna!
Te pup!