Bine v-am regasit dragii mei. Stiu ca am lipsit cam mult de pe blog, dar n-am stat degeaba, am testat tot felul de retete in bucataria mea. Curand am sa vin cu noi retete delicioase.
Zilele astea am in teste un Crock-Pot la mine in bucatarie. Chiar imi doream de foarte mult timp sa-l incerc, tot vedeam la multe bloggerite din America aceasta oala si cat de bine iese mancarea la ea.
Slow cooker-ul Crock-Pot este o oala ceramica, incalzita electric. Are doua functii, Hight si Low, precum si functia de Pastrare la cald. Foarte usor de folosit si extrem de practic. Deoarece mancarea se gateste la temperaturi scazute, toti nutrientii se mentin in intregime, asadar preparatul este mult mai gustoos si sanatos.
Crock-Pot-ul mi se pare ideal pentru persoanele care muncesc toata ziua si vor sa gaseasca acasa o mancare calda, gustoasa si usor de preparat. Pregatiti de seara ingredientele, spalati legumele, la fel si carnea, iar dimineata inainte sa plecati la munca, le adaugati in oala, setati timpul si gata. Puteti pleca linistiti, cand ajungeti acasa, dupa 8-10 ore, o sa gasiti cina calda si numai buna de mancat. Puteti pregati la ea toate tipurile de carne, legume, chiar si deseert. Yep desert, zilele astea testez un desert si daca imi iese, vin si cu reteta.
Dar si pentru persoanele care lucreaza de acasa, setati oala si gata. Va vedeti de treaba, in timp ce mancarea se pregateste usor. Imi aduc aminte, acum vreo 7 ani cand mi-am luat masina de paine, aproape saptamanal pregateam paine la ea. Eram atat de innebunita de ea, incat nu ma puteam opri din copt aluaturi. Presimt ca asa o sa se intample si cu oala asta :).
Acum ca am un Slow Cooker, deja mi-am facut o lista cu foarte multe preparate la el. Vreau sa incerc sarmale de post, varza cu afumatura, iepure si un stufat cu toate verdeturile posibile.
Prima mea reteteta incercata la Crock-Pot este un pui cu maghiran si turmeric.
Pentru 4 persoane :: Preparare 15 minute :: Timp de gatire 8 ore :: Program de gatire: LowIngrediente: – 1 pui intreg, de circa 1,5 kg – 4 cartofi medii – 2 linguri ulei de floarea-soarelui – 1/2 lingurita boia dulce – 2 lingurite usturoi pudra – 1 lingurita piper negru macinat – 1 lingurita maghiran – 1 lingurita rosmarin – 1 lingurita turmeric (curcuma) – sare dupa gust
[warning]
Turmeric (Curcuma) este o planta de origine asiatica, inrudit cu ghimbirul. Este folosit in bucataria indiana, drept condiment. Are un gust iute-amarui, aromatic.[/warning]