1,5K
Am pentru voi reteta ideala de sos de caramel. Se face repede, fara bataie de cap si e foarte delicios! Se pastreaza foarte bine intr-un borcan inchis, in frigider si merge pus pe aproape toate deserturile. Inghetata, clatite, o prajitura pufoasa. Mereu ii gasiti o intrebuintare. Eu una il ador.
Avem nevoie de:
– 150 g zahar alb fin
– 200 ml smantana de gatit
Cum se face:
Intr-o cratita topiti la foc mic zaharul. Folositi o spatula de silicon, e foarte utila, zaharul se dezlipeste cu usurinta de ea. Cand zaharul s-a topit si capata o culoare aurie, atentie sa nu-l ardeti, turnati smantana lichida, in timp ce amestecati cu spatula. In momentul cand turnati smantana, zaharul topit se v-a intari, dar nu va faceti probleme, amestecati continuu, la foc mic, pana se formeaza un sos dens si cremos.
Turnati sosul caramel intr-un borcan si gata! Ati facut in casa un sos caramel delicios! Il puteti aromatiza cu vanilie sau il lasati asa ca atare!
Il pastrati la rece. Mai tarziu vin cu un desert in care am folosit sos de caramel!
3 comentarii
Buna, smantana tre’ sa fie pt. frisca sau din aceea pt. paste ?
Buna seara vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar si sa distribuiti pe facebook despre fetita mea Leontina Nicoleta Calin
Mai multe detalii le gasiti pe :http://leontinanicoleta.blogspot.ro/
Astept raspunsul d-voastra la pagina de e-mail leontinavioleta@yahoo.com
Va multumesc frumos!
Super ..ce simplu se face ..si ce bun trebuie sa fie este! Copiata reteta ..nu se poate altfel 😉
ciao!