2,8K
In fiecare in, in luna decembrie, incerc sa pregatesc cateva retete de fursecuri care sa se potriveasca cu Sarbatorile cere vin, sa fie accesibile si simple de facut. Mereu ma gandesc la voi, caut cu mare grija retete cat mai simple de facut, sa nu fie complicate, stiu ca asta vreti, asa ca ma conformez.
Eiii de data asta am venit cu niste fursecuri ciocolatoase, crocante si cu caramel. O Doamne! Dar sunt crima curata, pentru silueta, demential de bune. Ve-ti face senzatie cu ele de Craciun. Cand am vazut reteta asta, nu am stat mult pe ganduri si am incercat-o.
Ingrediente:
Pentru 16 fursecuri:
– 40 g cacao
– 120 g faina
– 120 g unt
– 1/4 lingurita sare
– 120 g zahar
– 1 galbenus
– 2 linguri lapte
– jumatate de pastaie tonka rasa, sau jumatate de lingurita extract de vanilie
– 1 cana nuca tocata marunt
– 2 albusri usor batute
– 1 doza sos de caramel sau il mai puteti face din: 14 caramele moi de lapte si 3 linguri de frisca lichida
Preparare: combinati faina, cacaua si sarea intr-un bol. Separat bateti untul cu zaharul si vanilia pana devin o crema. Adaugati galbenusul si laptele. Adaugati ingredietele uscate si omogenizati bine, pana obtineti aluatul. Il infasurati in folie alimentara si-l dati 1 ora la rece.
Intre timp pregatiti sosul caramel, cum v-am aratat aici, sau faceti un sos caramel din caramele de lapte. Din acelea moi, le topiti intr-o craticioara cu frisca lichida. Cand capata o consistenta densa, e gata! Pentru tavalit fursecurile folosim nuci, eu le-am zdrobit intr-o punga cu facaletul. Dar daca nu va plac nucile, folositi alune de padure, migdale, macadamia sau nuci pecan.
Preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati o tava cu hartie de copt. Formati 14 bilute din aluat.
Le dati prin albus batut si dupa le tavaliti prin nuca.
Cu o lingurita, turtiti fiecare biluta, formand o adancitura.
Exact cum vedeti voi imagine.
Dati tava la cuptor pentru 12 minute, nu mai mult. Cand sunt calde le reapasati cu lingurita. Le umpleti cu caramel.
Si gata, aveti cele mai bune fursecuri cu ciocolata ever, credeti-ma!
5 comentarii
cam cu cate zile se pot face inainte de a fi servite?
Este perfecta reteta! Aseara am facut fursecurile si sunt o delicatesa! Multumim ca ne impartasesti asemenea idei! P.S. Ca raspuns pt Anonim: Caramelul se mai ingroasa dupa ce se raceste si nu curge de pe fursecuri.
buna, caramelul se intareste dupa ce se raceste? nu curge?
Ciocolata, caramel si nuci, mmm, fursecurile astea sunt „mortale”, Isabela! Trebuie sa le incerc si eu!
Isabela,
Arata extrordinar!!! Si ce daca mai uitam zilele astea putin de dieta :-P?
Pastreaza si pentru mine cateva, ca din ianurie gata cu savuratul dulciurilor, ma pun la dieta .
Te pup!