1,6K
A devenit deja o traditie ca in fiecare an, inainte de Craciun sa coc fursecuri. Chiar nu imi imaginez Craciunul fara turta dulce, cornulete, fursecuri cu anason…. si lista poate continua.
Am putine lucruri in viata care imi plac la nebunie sa le fac, prajituritul fiind unul dintre ele. Toti pasii retetei, de la pregatirea ingredientelor si insirarea lor pe masa, pana la fotografierea produsului final, pentru mine este pura bucurie si relaxare suprema. Uneori sunt atat de obosita, incat nu mai apuc sa gust din ceea ce fac. Dar satisfactia ca i-am facut pe restul din jurul meu sa manance din ce am facut, este de nepretuit!
Aceste fursecuri sunt perfecte pentru o seara geroasa de iarna, alaturi de o cana de lapte langa.
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 14 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 250 g faina
– 50 g cacao amara
– ¾ lingurita bicarbonat de sodiu
– ½ lingurita sare
– 230 g unt
– 125 g zahar brun, plus 50 g pentru tavaire
– 1 ou mare
– 1 lingurita extract de vanilie
– 1 lingurita cardamom (obtional)
– 250 g faina
– 50 g cacao amara
– ¾ lingurita bicarbonat de sodiu
– ½ lingurita sare
– 230 g unt
– 125 g zahar brun, plus 50 g pentru tavaire
– 1 ou mare
– 1 lingurita extract de vanilie
– 1 lingurita cardamom (obtional)
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Preagatiti o tava mare de copt, pe care adaugati hartie de copt.
Intr-un bol mediu combinati faina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu si sarea.
In alt castron bateti spuma cu mixerul untul. Adaugati zaharul si oul. Continuati sa bateti pana compozitia devine omogena, luminoasa si pufoasa.
La final adaugati extractul de vanilie.
Adaugati amestecul de faina. Amestecati bine.
Intr-un bol adaugati restul de zahar brun si cardamomul macinat. Dca nu preferati gustul intens al acestuia, il puetui scoate.
Formati bile, fiecare de aceeasi marime si le tavaliti prin amestecul de zahar+cardamom.
Le asezati in tava.
Le coaceti timp de 14 minute.
Le lasati la racit pe un gratar de sarma.
Intr-un bol mediu combinati faina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu si sarea.
In alt castron bateti spuma cu mixerul untul. Adaugati zaharul si oul. Continuati sa bateti pana compozitia devine omogena, luminoasa si pufoasa.
La final adaugati extractul de vanilie.
Adaugati amestecul de faina. Amestecati bine.
Intr-un bol adaugati restul de zahar brun si cardamomul macinat. Dca nu preferati gustul intens al acestuia, il puetui scoate.
Formati bile, fiecare de aceeasi marime si le tavaliti prin amestecul de zahar+cardamom.
Le asezati in tava.
Le coaceti timp de 14 minute.
Le lasati la racit pe un gratar de sarma.
[yumprint-recipe id=’3′]