Alfajores – fursecuri cu dulce de leche
Fara prea multa vorba, va prezint cele mai bune fursecuri mancate de mine in ultimul timp! Sunt atat de fragede si bune! Alfajores aka, sandwich-uri cu dulce de leche. Sunt defapt biscuitei de vanilie, foarte pupulari in Spania si America Latina.
Dar o sa ma intrebati: ce este dulce de leche? Este un caramel foarte dens si buuun, din lapte condensat. Daca nu-l luati gata facut la conserva, il puteti pregati si in casa. Luati o conserva de lapte condensat, indulcit, inlaturati eticheta si asezati conserva intr-o oala cu apa. Aveti grija sa fie perfect acoperita cu apa. La foc foarte mic, o lasati sa fiarba 2 ore si jumatate. Si gata! Ati facut in casa dulce de leche. Daca il vreti mai gros, il lasati 3 ore pe foc. Lasati macar 5 minute sa se raceasca si dupa desfaceti conserva. Se pastreaza foarte bine la frigider, intr-un recipent inchis, dar cine oare ii poate rezista mult timp?
Pentru 8 persoane :: Preparare 2 h :: Coacere 15 minute :: Dificulate scazutaIngrediente: – 125 g amidon de porumb – 90 g faina – 1 lingurita praf de copt – 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu – 1/4 lingurita sare – 115 g unt moale, la temperatura camerei – 70 g zahar – 2 galbenusuri – 1 lingurita extract de vanilie – 1 conserva Dulce de Leche







