1,8K
Secretul acestei faini este varietatea de boabe de grau Manitoba, cultivate pe terenuri fertile canadiene, cu un continut bogat in proteina si gluten. Asadar o faina excelenta pentru paine si alte aluaturi cu drojdie. Continut de proteina: 15%.
Daca nu gasesti faina Manitoba, cauta faina care are cel mai mare grad de proteina.[/disclaim] Preparare: intr-un bol dizolvati drojdia uscata cu putina apa calda. O lasati vreo 15 minute la loc cald. Separat, rasturnati faina, adaugati mierea de albine, sarea, untul si drojdia. Treptat adaugati laptele caldut, in timp ce framantati. Deoarece gradul de proteina al acestei faini este mare, 15%, absoarbe mult lichid. Mie mi-a intrat aproximativ 400 ml de lapte. Framantati pana aluatul devine elastic si incepe sa faca basicute. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la loc cald, aveti frija sa nu fie curent, pana isi dubleaza volumul. Pe o suprafata de lucru, usor unsa cu ulei, rasturnati alautul. Il portionati in 12 parti egale. Acum urmeaza partea fan, in care va jucati cu aluatul. Dupa cum vedeti eu sunt antitalent la modelat, dar m-am chinuit sa fac mucenici cat mai aratosi. Modelati mucenicii pe care ii asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ii mai lasati si in tava la crescut, cca. 20 de minute. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Ungeti mucenicii cu lapte. Ii dati la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand capata o culoare aurie. Dupa ce s-au racit complet ii insiropati. Sirop: fierbeti apa, cu zaharul si romul pana se ingroaja putin. Presarati nuca macinata dupa plac. [warning]Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail![/warning] [yumprint-recipe id=’29’]
La noi in zona se fac mucenici moldovenesti, pufosi si foarte buni. Cine nu tine post, ii poate face din aluat de cozonac. Eu am pregatit un aluat la fel de pufos ca cel de cozonac, dar fara ou, doar cu lapte si miere. Mi-a iesit o pusenie de aluat, datorita fainii Manitoba pe care am folosit-o. Iese un aluat atat de elastic, mai mare dragul sa modelezi cu el.
Pentru 12 persoane :: Preparare 2 h :: Coacere 20 minute :: Dificultate medieIngrediente pentru 12 mucenici: – 1 lingurita drojdie uscata – 1/2 lingurita sare – 2 linguri pline de miere – 250 ml lapte caldut* – 500 g faina Manitoba – un cubulet de unt Sirop: – apa – zahar – rom Plus: nuca macinata [disclaim]Care este secretul fainei Manitoba?
Secretul acestei faini este varietatea de boabe de grau Manitoba, cultivate pe terenuri fertile canadiene, cu un continut bogat in proteina si gluten. Asadar o faina excelenta pentru paine si alte aluaturi cu drojdie. Continut de proteina: 15%.
Daca nu gasesti faina Manitoba, cauta faina care are cel mai mare grad de proteina.[/disclaim] Preparare: intr-un bol dizolvati drojdia uscata cu putina apa calda. O lasati vreo 15 minute la loc cald. Separat, rasturnati faina, adaugati mierea de albine, sarea, untul si drojdia. Treptat adaugati laptele caldut, in timp ce framantati. Deoarece gradul de proteina al acestei faini este mare, 15%, absoarbe mult lichid. Mie mi-a intrat aproximativ 400 ml de lapte. Framantati pana aluatul devine elastic si incepe sa faca basicute. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la loc cald, aveti frija sa nu fie curent, pana isi dubleaza volumul. Pe o suprafata de lucru, usor unsa cu ulei, rasturnati alautul. Il portionati in 12 parti egale. Acum urmeaza partea fan, in care va jucati cu aluatul. Dupa cum vedeti eu sunt antitalent la modelat, dar m-am chinuit sa fac mucenici cat mai aratosi. Modelati mucenicii pe care ii asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ii mai lasati si in tava la crescut, cca. 20 de minute. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Ungeti mucenicii cu lapte. Ii dati la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand capata o culoare aurie. Dupa ce s-au racit complet ii insiropati. Sirop: fierbeti apa, cu zaharul si romul pana se ingroaja putin. Presarati nuca macinata dupa plac. [warning]Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail![/warning] [yumprint-recipe id=’29’]