1,5K
Adica cozonac cu mult mult mac. De fiecare data cand vin sarbatorile, mereu in capul listei este cozonacul cu mac. De data asta am pregatit Baigli, reteta este luata de la doamna Laura Laurentiu.
Pentru 4 cozonacei aveti nevoie de:
– 500 g faina
– 250 g unt ( sau 150 g unt si 100 g untura)
– 2 galbenusuri
– 100 ml lapte
– 100 g zahar
– 1 linguri smantana
– 20 g drojdie
– 1 pastaie de vanilie
– 1/2 lingurita de sare
Umplutura de mac:
– 250 g mac, de preferabil macinat
– 200 g zahar
– 100 ml lapte
– 2 albusuri
Preparare: toate ingredientele pentru aluat sa fie la temperatura camerei. Infuzati laptele cu pastaia de vanilie despicata. Lasati acoperit 20 de minute. Dupa scoateti pastaia si reincalziti laptele. Drojdia o frecati cu putin zahar si o lasati sa creasca la loc cald. Intr-un castron turnati faina. Separat bateti galbenusurile cu zaharul si sarea, pana se albesc. Le turnati peste faina, impreuna cu laptele si drojdia.
Framantati pana devine un aluat elastic si neted. In acelasi timp adaugati si untul. Acoperiti si lasati sa cresca la loc cald timp de 1 ora.
Intre timp pregatiti umplutura: macul, cu zaharul si laptele. Le fierbeti pana se absoarbe tot laptele. Cand s-a racit umplutura adaugati albusurile batute spuma.
Aluatul e crescut. Il impartiti in patru. Intindeti o foaie de aluat si adaugati din umplutura de mac.
Rulati. Asa procedati si cu restul. Ungeti cozonaceii cu putin galbenus batut si lapte.
Dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 30 de minute.
Minunat!
Baigli cu mac
postare anterioară
2 comentarii
Paste fericit!!
Excelent arata si deloc greu de facut! te pupam