N-am crezut vreodata ca o sa-mi placa atat de mult o leguma intr-un desert! Dar niciodata sa nu spui niciodata si uite ca sunt indragostita de acest tort! Morcovii sunt preferatii mei, practic de cand ma stiu am rontatit la morcovi in nestire si mereu ii furam mamei de pe farfurie atunci cand fix se pregatea sa-i arunce in ciorba. Postarea asta este plina de amintirele copilariei mele, de la rontaitul morcovilor, pana la scandurica asta veche, pe care o iubesc de numai pot! A fost a bunicilor mei (am luat-o cu japca la mine acasa), apicultori amatori, aceasta fiind ultima lor bucatica dintr-un capac de stup, practic ultimul lucru care le mai amintea de pasiunea lor. O iubesc nespus, pentru ca a fost a bunicilor mei si pentru ca imi plac la nebunie fotografiile pe ea.
Cand am primit provocarea prietenilor de la Dr.Oetker sa fac un dulce special de Paste, instant mi-a venit idee tortului de morcovi. Acum sincer va spun, ai mei de acasa iubesc dulciurile si cica tot ce le fac eu este bun si de nerefuzat.
Cum la mine aditivii de la Dr.Oetker sunt mereu in bucatarie, nu mi-a fost greu sa pregatesc un desert delicios! Daca nu l-ati incercat pana acum, merita macar o sansa sa-i dati tortului de morcovi si dupa o sa va indragostiti iremediabil de el!
Si pentru ca este o #leapsa dulce, o dau mai departe feteleor simpatico de la Sister’S Kithen, cu rugamintea sa povesteasca ceva funny din copilarie. 😀
Pentru 12 personae :: Preparare1 ora :: Timp de coace 35 minute :: Dificultate scazuta Ingrediente pentru 2 blaturi de 23 cm: – 4 oua mari – 60 ml ulei vegetal – 180 ml unt topit – 1 plic Zhar vanilat Bourbon Dr.Oetker – 280 g faina alba cernuta – 400 g zahar – 2 lingurete praf de copt Dr.Oetker – 1 lingurita scortisoara macinata – putina nucsoara rasa – 1 lingurita sare – 375 g morcovi rasi pe ochiurile mici de la razatoare – 60 g stafide mari galbene Pentru crema: – 450 g crema de branza la temperature camerei – 110 g unt moale – 240 g zahar pudra Pentru décor: – 1 plic ornamente pentru prajituri – Confetti vesele – Dr.Oetker



