N-am crezut vreodata ca o sa-mi placa atat de mult o leguma intr-un desert! Dar niciodata sa nu spui niciodata si uite ca sunt indragostita de acest tort! Morcovii sunt preferatii mei, practic de cand ma stiu am rontatit la morcovi in nestire si mereu ii furam mamei de pe farfurie atunci cand fix se pregatea sa-i arunce in ciorba. Postarea asta este plina de amintirele copilariei mele, de la rontaitul morcovilor, pana la scandurica asta veche, pe care o iubesc de numai pot! A fost a bunicilor mei (am luat-o cu japca la mine acasa), apicultori amatori, aceasta fiind ultima lor bucatica dintr-un capac de stup, practic ultimul lucru care le mai amintea de pasiunea lor. O iubesc nespus, pentru ca a fost a bunicilor mei si pentru ca imi plac la nebunie fotografiile pe ea.
Cand am primit provocarea prietenilor de la Dr.Oetker sa fac un dulce special de Paste, instant mi-a venit idee tortului de morcovi. Acum sincer va spun, ai mei de acasa iubesc dulciurile si cica tot ce le fac eu este bun si de nerefuzat.
Cum la mine aditivii de la Dr.Oetker sunt mereu in bucatarie, nu mi-a fost greu sa pregatesc un desert delicios! Daca nu l-ati incercat pana acum, merita macar o sansa sa-i dati tortului de morcovi si dupa o sa va indragostiti iremediabil de el!
Si pentru ca este o #leapsa dulce, o dau mai departe feteleor simpatico de la Sister’S Kithen, cu rugamintea sa povesteasca ceva funny din copilarie. 😀
Pentru 12 personae :: Preparare1 ora :: Timp de coace 35 minute :: Dificultate scazuta Ingrediente pentru 2 blaturi de 23 cm: – 4 oua mari – 60 ml ulei vegetal – 180 ml unt topit – 1 plic Zhar vanilat Bourbon Dr.Oetker – 280 g faina alba cernuta – 400 g zahar – 2 lingurete praf de copt Dr.Oetker – 1 lingurita scortisoara macinata – putina nucsoara rasa – 1 lingurita sare – 375 g morcovi rasi pe ochiurile mici de la razatoare – 60 g stafide mari galbene Pentru crema: – 450 g crema de branza la temperature camerei – 110 g unt moale – 240 g zahar pudra Pentru décor: – 1 plic ornamente pentru prajituri – Confetti vesele – Dr.Oetker Mod de prepare blat: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati cu hartie de copt doua tavi rotunde cu diametrul de 23 centimetri. Ca sa faceti blaturile pentru tort procedati asa: intr-un bol cerneti faina, zaharul, condimentele, praful de copt si sarea. Lasati deoparte. In alt bol adaugati ouale si cu mixerul le bateti pana isi maresc cinsiderabil volumul. Cu mixerul pornit, turnati usor uleiul vegetal si dupa untul topit si dupa vanilia. Adaugati ingredientele uscate peste amestecul de oua si amestecati usor pana se combina totul. Impartatiti compozitia in doua parti egale. Cel mai usor este sa le cantariti. Adaugati morcovii rasi si stafidele in cele doua blaturi. Amestecati pana se incorporeaza in compozitie. Le dati la cuptor pentru 30-25 de minute, pana cand suprafata blatului cand o atingeti revine usor la loc. Le lasati sa se raceasca inainte de a adauga crema. Mod de preparare crema: bateti impreuna crema de branza si untul pana cand devin fine si aerate. Adaugati treptat zaharul pudra si mixati in continuare pana se topeste complet. Asmblati tortul cu crema de branza, iar pe margine il decorate cu ornamente colorate. Acest tort este bun de servit la tempertura camerei. Il pueti pastra cateva zile la frigider.