Ce faci cand vine iubitu’ acasa cu un brat de flori de salcam? Improvizezi pe loc un mega desert delicios! Blatul este unul satios, dens, plin de arome. M-am gandit sa folosesc faina integrala de orez, deoarece mi s-a parut ca se potriveste foarte bine cu parfumul discret al florilor de salcam. Si chiar s-au completat perfect! Golden syrup a incheiat aceasta simfonie, cu gustul lui usor discret de caramel. Crema este una aerata, putin indulcita! La final am venit iar cu o “ploaie” de flori si sferturi de capsuni. Sper ca v-am convins sa incercati aceasta prajitura si sa o coaceti cat mai repede, deoarece salcamul este in plina floare si mult tare nu o sa mai fie! Alte deserturi cu flori de salcam:Flori de salcam in aluatMini pandispan cu flori de salcam Clatite cu flori de salcam
Ingrediente:Pentru o tava cu diametrul de 28 cm: – 4 oua, de tara – un parf de sare roz – 90 ml golden syrup (eu l-am gasit la Mark and Spencer food) – coaja de la o lamaie – 125 g faina integrala de orez – 10-12 flori de salcam Pentru crema: – 100 ml smantana pentru frisca – 2 linguri zahar pudra – 150 ml mascarpone Pentru décor: – 250 g capsune – flori de salcam – golden syrup Mod de preparare: preincalziti cuptrul la 180 grade Celsius. Tapetati o tava rontunda pentru tort cu hartie de copt sau in cazul in care nu aveti, o ungeti cu unt si dupa cu un praf de faina. O lasati deoparte. Intr-un bol bateti spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugati siropul si mixati in continuare. Adaugati pe rand galbenusurile si mixati in continuare pana se incorporeaza in albusuri. Coaja rasa de la o lamiae. In momentul aceasta luati o spatula si adaugati jumatate din cantitatea de faina, pe care ati cernut-o in prealabil. Cu miscari de jos in sus, incorporate faina. Adaugati si transa doi de faina si cu aceleasi miscari usoare, incorporati faina fara sa lasati prea mult alautul. In momentul acesta adaugati si florile de salcam, Turnati aluatul in tava si dati la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand blatul capata o culoare aurie frumoasa. Lasati sa se raceasca complet dupacare adaugati crema. Crema: intr-un bol bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra. Adaugati mascarponele si mixati pana se incorporeaza. Turnati peste blat si nivelati. Decor: adaugati capsunele taiate, florile de salcam si cateva picaturi de sirop. Serviti imediat! Rezista la frigider cateva zile, dar cine ii poate rezista atat de mult? 😀
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De AcordAfla mai mult