Imi plac provocarile si mai ales cele care vin din partea prietenilor de la Electrolux. Gateste cu Electrolux la Bucharest Gourmet Festival –
o invitatie de neratat, mai ales daca esti un gurmand adevarat. Cele trei teme din care poti alege sunt street food, patiserie si carne. Eviden ca am ales categoria patiserie, din motive evidente deja pe site, ador deserturile. Dar sa va zic sincer, ma tenta si tema street food (pe care o o voi aborda dintr-o cu totul si cu totul alta perspectiva- tineti aproape :)).
Tartele mele de astazi sunt combinatia delicioasa si ideala dintre un aluat crocant, cu gust intens de ciocolata (crumble), crema aerata de ciocolata alba si mascarpone si zmeura. Va zic ca au fost cele mai bune tarte pe care le-am mancat noi in ultimul timp.
Tarta cu ciocolata, zmeura si mascarpone
Timp de preparare: 20 de minute plus timul cat sta la rece
Coacere: 15 minute
Pentru 8 tarte mici cu diametrul de 8 cm
Aluatul de cacao pentru tarte:
– 200 g faina
– 40 g cacao amara
– un praf de sare
– 80 g zahar
– 150 g unt, foarte rece si taiat cubulete
– 2 linguri apa rece
Crema de ciocolata alba si mascarpone:
– 400 g ciocolata alba
– 200 ml smanatana pentru frisca
– 100 g unt
– 4 linguri mascarpone, aproximativ 200 g
Decorare:
– 500 g zmeura
Mod de preparare: pregatiti aluatul pentru tarte. Intr-un bol combinati faina, zaharul, cacaua si sarea. Adaugati untul si cu ajutorul degetelor amestecati toate ingredientele. Adaugati apa si mai framantati cat sa se lege toate ingredientele. Infasurati alutul in folie transparenta si il dati la rece.
Scoateti aluatul de la rece. Il taiati in 8 parti egale. Fiecare parte o rulati pe o suprafata pudrata cu faina. Bucata de aluat trebuie sa aibe o grosime de aproximativ 0,5 cm.
Cu grija adaugati aluatul de tarta in forma. Cu degetele presati marginile. Excesul de aluat il taiati cu un cutit.
Procedati asa si cu restul tartelor. Le dati la congelator pentru 15 minute. Acesta este un truct pe care l-am invatat si care ma ajuta foarte mult. In felul acesta aluatul nu mai scade la cuptor. Dati tarte la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 25 de minute. Dupa ce s-au racit complet le scoateti din forme si le umpleti cu crema.
Preparare crema: intr-o craticioara, la foc mic dati in clocot smantana pentru frisca. Luati de pe foc si adaugati ciocolata alba taiata si untul. Lasati sa se raceasca pentru 5 minute. Dupa amestecati pana se dizolva totul. Adaugati mascarponele si mixati pana devine o crema aerata si extrem de fina.
Turnati crema de ciocolata alba si mascarpone in formele de tarte.
Inainte sa le serviti, decorati cu zmeura.
[yumprint-recipe id=’9′]