Cand ma simt deprimata, suparata, fara chef de viata, apelez la o doza de ciocolata. Sincer, pe mine ma face mai fericita, mai energica. Uneori si un cub de cioco amaruie este deajuns.
La mine pregatitul oricarui desert este o adevarata placere, relaxare. Nu pot sa va descriu in cuvinte cum ma simt. Uneori doar gust putin din preparat si e de ajuns. Doar asa sa nu-i otravesc pe cei care o sa pape desertul :)). Just kidding.
De dragul acestor forme de tarte micute, viu colorate, pregatesc tarte cu fructe. De data asta ve-ti gusta tarte cu crema de ciocolata si zmeura.
Buneee, da’ bune rau, cu blatul fraged, crocant si crema decadenta de ciocolata. Alaturi de zmeura usor acrisoara si aromata, merg perfect.
Pentru 5 persoane :: Preparare 1 h :: Coacere 30 minute :: Dificultate redusa
Pentru 5 tarte cu diametrul de 10 cm sau o tarta cu diametrul de 28 cm
Ingrediete:
Pentru aluat:
– 215 g faina
– 125 g unt rece
– 70 g zahar pudra
– 10 g cacao
– 2 galbenusuri
– 1 ou intreg
– sare
– semintele de la o pastaie de vanilie
Pentru crema:
– 1 ou intreg
– 2 galbenusuri
– 20 g zahar fin
– 75 g unt
– 100 g ciocolata amaruie
– semintele de la jumatate pastai de vanilie
– 60 g zmeura
Plus:
– 100 g zmeura
– zahar pudra
– frunze de menta
Preparare: incepem cu aluatul. Intr-un bol adaugam toate ingredientele si untul rece tait cuburi. Cat se poate de repede framnati aluatul. Daca sta mult in contact cu palmele calde va deveni moale. Il infasurati in fololie alimentara si il dati la rece pentru cel putin 2 ore.
Dupa acest timp intindeti aluatul in forme individuale sau una mare, cum doriti voi. Si vin tot cu metoda mea super eficienta ca aluatul sa nu se stranga la cuptor, dati formele la congelator si le tineti pana sunt perfect congelate.
Intre timp preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Dati formele la cuptor, a nu uitati sa la intepati usor cu furculita, sa nu se umfle aluatul ;). Cam in 15-20 de minute vor fi coapte.
Cat stau la cuptor pregatiti crema. Intr-un bol bateti oul intreg, galbenusurile, zaharul si semintele de vanilie. Va jucati cu ele pana devin o crema alba. Pe bain-marie topiti ciocolata impreuna cu untul. In timp ce bateti crema de oua, turnati amestecul de ciocolata. Peste crema asta densa, adaugati zmeura, pe care o puteti face piure cu o furculita.
Aluatul scos din cuptor, nu-l lasati prea mult, turnati crema. Mai dati pentru inca 8-10 minute la cuptor, sau cat este nevoie pana se intareste crema.
O sa va mai ramana aluatul, nu cumva sa-l aruncati, intindeti o foaie si stantati biscuiti. Geniali si aia!
Cand tartele s-au racit complet le decorati cu zmeura, menta proaspata si putin zahar pudra.
8 comentarii
Cat de bine arata !
deliciossss, nu am cuvinte
Vaaai, cat de mortal arata! Sunt absolut divine!
Salut!
Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.
🙂 Numai bine!
Cata decadenta! Delicioase, cu siguranta. Parca simt contrastul dintre crema matasoasa, densa, si cosuletele crocante. Iar ciocolata cu cu aroma zmeurei e tot ce-mi pot inchipui mai bun. Te imbratisez cu drag.
Hmmm..cat de bine arata!!!
Vreau si eu o bucatica din tarta!
Sa ai o zi buna!
Alizel mic si frumos, de mult nu ne-am mai auzit!
Daca o sa reusim sa ne intalnim pana la urma, tu aduci tartele astea neaparat, oki? O sa le visez la noapte sigur!:))
Pup, scumpa!
Inteleg perfect placerea si relaxarea despre care vorbesti, exact aceleasi sentimente le am si eu in bucatarie!
Superbe tartele si bineinteles si delicioase, stiu sigur 😉
O saptamana…fericita! 🙂