1,4K
Mod de preparare: intr-un bol adaugati faina, cacaua, untul, oul batut, zaharul si un praf de sare. Cu mainile framantati un aluat rapid pe care il infasurati in folie alimentara si il dati la rece pentru o ora.
Dupa timpul de racire, pe suprafata de lucru presarata cu faina, intindeti foi mici din aluat. Le transferati in formele de tarta. In acest timp preincalziti si cuptorul la 170 g Celsius. Intepati de cateva ori cu o furculita formele de tarta. In felul acesta nu o sa creasca foarte mult.
Cu aceste hartiute dati tartele la cuptor pentru 15 minute. Dupa acest timp, scoateti hartiile si mai lasati ratele la cuptor pentru vreo 7-8 minute.
Le scoati din cuptor si dupa ce s-au racit le rasturnati din forme.
Pentru ganache-ul de ciocolata: intr-o craticioara incalziti smantana, zaharul, lichiorul si un praf de sare.
De indata ce fierbe, luati de pe foc si adaugati ciocolata taiata marunt. Lasati timp de 5 minute. Dupa acest timp, cu o spatula amestecati usor pana se dizolva ciocolata.
Turnati ganache-ul peste tartele racite, apoi la lasati timp de 4-5 ore la rece sau ideal, chiar peste noapte!
Inainte sa le serviti, decorati tartele cu aschii de ciocolata, capsuni si flori de salcam!
Tarte cu ganache de ciocolata si flori comestibile
De ceva timp tot pregatesc in bucataria mea tot felul de tarte dulci. Cu ciocolata, cu lamaie, cu fructe – pur si simplu nu ma mai satur de ele! Sunt preferatele mele atunci când vine vorba sa pregatesc un desert aniversar si cum la torturi nu pot sa zic ca sunt cea mai buna, prefer sa fac o tarta simpatica.
Tarta asta am facut-o când inca erau salcamii infloriti. Dupa o runda de clatite cu salcam si miere, cu florile ramase, m-am gandit ce combinatie buna sa mai fac?
Am ales ciocolata, smantana si zaharul de cocos, faina de spelta si capsunile. Blatul este unul crocant, care se topeste in gura, iar crema este densa, cu un gust intens de ciocolata si usor parfumata de la cocos. La sfarsit am zis sa balansez gusturile cu capsuni proaspete!
Parfumul florilor de salcam se potrivesc perfect cu aceste tarte. Dar sunt sigura ca nu vreti sa asteptati pana la anul sa le incercati, puteti sa sariti peste florile de salcam sau sa adaugati alte flori comestibile, cum ar fi panselutele.
Sper ca v-am tentat si pe voi cu aceste tarte sa le incercati.
Pentru 5 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 20 minute :: Ferbere 2 minute :: Dificultate scazuta
Pentru 5 minitarte cu diametrul de 10 cm avem nevoie de:
Aluat:
– 113 g faina de spelta
– 75 g unt
– 25 g ou batut
– 50 g zahar de cocos sau brun
– sare
– 1 lingura cacao
Pentru ganache-ul de ciocolata:
– 138 ml smanatana de gatit*
– 75 ml lichior de cafea Kahlua
– 175 g ciocolata amaruie
Pentru 5 minitarte cu diametrul de 10 cm avem nevoie de:
Aluat:
– 113 g faina de spelta
– 75 g unt
– 25 g ou batut
– 50 g zahar de cocos sau brun
– sare
– 1 lingura cacao
Pentru ganache-ul de ciocolata:
– 138 ml smanatana de gatit*
– 75 ml lichior de cafea Kahlua
– 175 g ciocolata amaruie
– 38 g unt
– sare
– 2 lingurite zahar de cocos sau brun
Pentru decor:
– capsuni proaspete
– flori de salcam
– aschii de ciocolata amaruie
– sare
– 2 lingurite zahar de cocos sau brun
Pentru decor:
– capsuni proaspete
– flori de salcam
– aschii de ciocolata amaruie
Mod de preparare: intr-un bol adaugati faina, cacaua, untul, oul batut, zaharul si un praf de sare. Cu mainile framantati un aluat rapid pe care il infasurati in folie alimentara si il dati la rece pentru o ora.
Dupa timpul de racire, pe suprafata de lucru presarata cu faina, intindeti foi mici din aluat. Le transferati in formele de tarta. In acest timp preincalziti si cuptorul la 170 g Celsius. Intepati de cateva ori cu o furculita formele de tarta. In felul acesta nu o sa creasca foarte mult.
Un alt truc pe care il puteti folosi sa nu creasca aluatul, pe fiecare tarta asezati cate o bucata de foie de copt peste care turnati boabe de orez, de fasole, etc.
Cu aceste hartiute dati tartele la cuptor pentru 15 minute. Dupa acest timp, scoateti hartiile si mai lasati ratele la cuptor pentru vreo 7-8 minute.
Le scoati din cuptor si dupa ce s-au racit le rasturnati din forme.
Pentru ganache-ul de ciocolata: intr-o craticioara incalziti smantana, zaharul, lichiorul si un praf de sare.
De indata ce fierbe, luati de pe foc si adaugati ciocolata taiata marunt. Lasati timp de 5 minute. Dupa acest timp, cu o spatula amestecati usor pana se dizolva ciocolata.
Turnati ganache-ul peste tartele racite, apoi la lasati timp de 4-5 ore la rece sau ideal, chiar peste noapte!
Inainte sa le serviti, decorati tartele cu aschii de ciocolata, capsuni si flori de salcam!
[yumprint-recipe id=’19’]