2,2K
Tarta de ricotta si lamaie
Tarta de astazi este o combinatie intre blat crocant, crema densa si acrisoara. La final, am decorat-o cu minunile astea de bezele ,zmeura si flori.
Un dulce festiv, ca tot se apropie Pastele, o combinatie ideala cu care poti sa-ti impresionezi familia.
Pentru 6 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 45 minute :: Dificultate scazuta
Pentru o tarta cu diametrul de 28 cm:
Ingrediente:
Aluat:
– 250 g faina
– 50 g zahar pudra
– 125 g unt
– 1/2 lamaie rasa
– 1 ou
– putin lapte*
– sare
Crema:
– 240 g ricotta
– 200 g mascarpone
– 110 g zahar
– sare
– 3 oua
– sucul si coaja de la 3 lamai
In plus:
– bezele, dupa reteta aceasta
– zmeura
– flori comestibile
Pentru o tarta cu diametrul de 28 cm:
Ingrediente:
Aluat:
– 250 g faina
– 50 g zahar pudra
– 125 g unt
– 1/2 lamaie rasa
– 1 ou
– putin lapte*
– sare
Crema:
– 240 g ricotta
– 200 g mascarpone
– 110 g zahar
– sare
– 3 oua
– sucul si coaja de la 3 lamai
In plus:
– bezele, dupa reteta aceasta
– zmeura
– flori comestibile
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatiti o tava de tarta.
Intr-un bol adaugati untul taiat cuburi si scos din frigider si restul de ingrediente. Framanati un aluat rapid, daca vedeti ca nu se leaga suficient de bine, mai adaugati 1 lingura de lapte. Il infasurati in folie transparenta si il dati pentru 30 de minute la rece.
Pe o suprafata tapetata cu faina, intindeti aluatul. Il transferati in tava de tarta. Marginile care sunt prea mari le taiati.
Peste aluat asezati o foie de hartie si turnati o mana buna de boabe, fasole, orez. In felul acesta aluatul creste uniform.
Il dati pentru 8 minute la cuptor, la 180 grade C.
Dupa acest timp indepartati foia cu boabe si mai coaceti aluatul timp de 3-5 minute.
Lasati aluatul sa se raceasca in forma si doar atunci cand este complet rece turnati crema peste el.
Crema: intr-un bol adaugati toate ingredientele si le mixati bine 3 minute.
Turnati crema peste aluat si dati tarta la cuptor pentru 30 de minute.
Intr-un bol adaugati untul taiat cuburi si scos din frigider si restul de ingrediente. Framanati un aluat rapid, daca vedeti ca nu se leaga suficient de bine, mai adaugati 1 lingura de lapte. Il infasurati in folie transparenta si il dati pentru 30 de minute la rece.
Pe o suprafata tapetata cu faina, intindeti aluatul. Il transferati in tava de tarta. Marginile care sunt prea mari le taiati.
Peste aluat asezati o foie de hartie si turnati o mana buna de boabe, fasole, orez. In felul acesta aluatul creste uniform.
Il dati pentru 8 minute la cuptor, la 180 grade C.
Dupa acest timp indepartati foia cu boabe si mai coaceti aluatul timp de 3-5 minute.
Lasati aluatul sa se raceasca in forma si doar atunci cand este complet rece turnati crema peste el.
Crema: intr-un bol adaugati toate ingredientele si le mixati bine 3 minute.
Turnati crema peste aluat si dati tarta la cuptor pentru 30 de minute.
O lasati sa se raceasca in tava si dupa ce este complet rece o scoateti pe un platou de servire.
O decorati cu zmeura si bezele.
O decorati cu zmeura si bezele.