1,8K
Cand am descuperit rubarba acum cativa ani mi s-a parut geniala! Din momentul acela m-am indragost instant de ea! Multa lume ma intreaba ce gust are si cum sa o descriu. Pai ce sa va zic, are un gust acrisor cu un parfum discret de fructe de padure. Mereu o combin cu capsuni, pentru ca se coc cam in aceeasi perioada, dar merge perfect si cu zmeura. In mancare nu am incercat-o pana acum, dar sunt convinsa ca o sa-mi placa si acolo. Perioada in care gasiti rubarba in supermarketuri este destul de mica, mai – iunie. Asa ca profitati din plin de aceasta!
Pentru ca este foarte verstila, se potriveste cu foarte multe deserturi si in multe combinatii. De la sorbet de rubarba, pana la un simplu sos peste orezul cu lapte.
Cu blat crocant de migdale, crema de vanilie si strat acrisor de rubarba, asa se prezinta tarta! Irezistibila pana la ultima felie!
Pentru 6 persoane :: Preparare 1 h :: Coacere 50 minute :: Dificulate scazuta
Blat:
– 200 g faina alba
– 140 g zahar pudra
– 160 g unt
– 40 g faina de migdale, Solaris
– 2 galbenusuri
– un praf de sare
– 200 g faina alba
– 140 g zahar pudra
– 160 g unt
– 40 g faina de migdale, Solaris
– 2 galbenusuri
– un praf de sare
Rubarba:
– 3 tije de rubarba
– 4 linguri zahar alb
– 3 tije de rubarba
– 4 linguri zahar alb
Crema de patiserie:
– 3 oua
– 375 ml lapte
– 75 g zahar
– 30 g amidon
– jumatate pastaie de vanilie
– 3 oua
– 375 ml lapte
– 75 g zahar
– 30 g amidon
– jumatate pastaie de vanilie
Plus:
– 2 linguri zahar brut nerafinat, eu am folosit de la Solaris
– 2 linguri zahar brut nerafinat, eu am folosit de la Solaris
Mod de preparare:
Aluatul: intr-un bol adaugati toate ingredientele pentru aluat si cu mana framantati un aluat rapid.
Aluatul: intr-un bol adaugati toate ingredientele pentru aluat si cu mana framantati un aluat rapid.
Il infasurati in folie transparenta si il dati pentru o ora la rece.
Dupa acest timp il intindeti pe o suprafata de lucru, presarata in prelabil cu faina. Intindeti o foaie de aluat pe care o transferati in tava pentru tarta. O dati la congelator pentru 30 de minute.
Crema de patiserie: intr-o cratita amestecati toate ingredientele cu mixerul. Puneti crema a foc mic si o fierbeti pana se ingroasa. O lasati la racit.
Rubarba o taiati feliute subtiri si o adaugati intr-un bol impreuna cu zaharul.
Asamblare si coacere: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Introduceti tava cu aluatul pentru tarta si il lasti 20 de minute. Dupa acest timp o scoateti si adaugati crema. Asezati feliutele de rubarba peste crema si o mai dati la cuptor pentru inca 20 de minute. Cu 5 minute inainte sa o scoateti de la cuptor, presarati zaharul brut si setati cuptorul pe modul de ventilatie.
Dupa ce s-a racit complet o taiati! p.s cu Timmi inca nu v-am facut cunstinta, dar cei care ma urmariti pe Instagram stiti deja cine este. Inca putin si va povestesc si aici despre blanos. 🙂