Tarta cu visine

de Isabela Spataru
Tarta cu visine

Sarbatorim prima zi de vara cu o reteta care imi aduce aminte de copilarie si de zilele acelea lungi si interminabile de vara. Cand singura mea grija era sa-mi fac portia de teme pentru vacanta, sa ma plimb prin gradina si sa adun fructe si legume.
Nu pot sa zic ca prefer visinele, asa ca atare chiar imi displac, dar in deserturi, ori dulceata, sa nu mai vorbim de visinata mamaiei, le ador! Tin minte cand eram mica, iubeam sa ma duc cu galetusa in gradina, sa adun cate visine vreau si sa fac din ele compot! Ohh, acel compot acrisor si tare bun. La momentul acela nu credeam ca exista suc mai bun ca acela din visine!
IMG_5495
Si cum lucrurile simple in viata ne fac cei mai fericiti, zilele trecute m-am dus in gradina la cules de visine! M-am tot gandit ce as putea face din aceste mici bijuterii si am ramas la varianta unei tarte cu altu crocant si umplutura parfumata de visine! A meritat efortul si caldura din bucatarie! A doua zi la micul-dejun am savurat o felie de tarta! Daca vreti ca momentul sa fie unul de rasfat maxim, savurati-o si cu un scoop de inghetata de vanilie. Heaven!
IMG_5344
Si cu aceasta postare dam startul retetelor usoare, rapide si cu cat mai putin foc, pentru vara! Sorbet, inghetata, deserturi la pahar, cam astea o sa fac in urmatoarea perioada!

IMG_5440

 

Pentru 6 persoane :: Preparare 1 ora :: Coacere 1 ora :: Doficultate scazuta
Pentru o tarta cu diametrul de 24 cm
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 270 g faina alba
– 70 g faina de migdale
– 225 g unt taiati cuburi, taiat rece
– 3 linguri zahar alb
– 1 lingurita sare
– 4-5 apa rece (adaugati cuburi de gheata), cat este necesar
Pentru umplutura:
– 6 cani visine fara samburi
– 200 g zahar alb
– 1 lingurita suc proaspat de lamaie
– 3 linguri amidon
Pentru deasupra:
– un ou
– 1 lingura lapte
– zahar brun
IMG_5354
Mod de preparare: mai intai ne ocupam de aluat. Intr-un bol combinati faina, faina de migdale, zaharul si sarea. Distribuiti untul taiat cubulete peste acest amestec. Cu ajutorul degetelor incepeti rapid sa amestecati, in timp ce adaugati si putina apa. Va recomand sa turnati doar doua linguri pentru inceput si pe parcurs ce framantati aluatul, o sa observati daca mai este nevoie sau nu.
Impartiti aluatul in doua bucati pe care le infasurati in folie transparenta. Il lasati la rece pentru 1-2 ore.
IMG_5503
Scoateti o bucata de aluat din frigider si lasati-o pentru 5 minute la temeperatura camerei. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina, intindeti o foaie din aluat pe care il transferati in tava pentru tarta. Refrigerati pentru inca 30 de minute.
Mod de preparare pentru umputura: dupa ce ati scos samburii la cele 6 cani de visine, le transferati intr-o oala. Adaugati zaharul si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 1 ora, in timp ce amestecati ocazional prin visine. Cu cateva minute inainte adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece.
IMG_5405
Lasati umplutura la racit.
IMG_5446
Asamblare tarta: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti forma de tarta de la frigider. Turnati umplutura rece de visine. Cu restul de aluat modelati un grilaj deasupra.
Oul il bateti cu laptele si ungeti grilajul. Presarati cu zahar brun.
Dati tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie frumoasa. O lasati complet sa se raceasca in tava si dupa o taiati.
IMG_5467

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.