1,3K
Tarta cu visine
Si cum lucrurile simple in viata ne fac cei mai fericiti, zilele trecute m-am dus in gradina la cules de visine! M-am tot gandit ce as putea face din aceste mici bijuterii si am ramas la varianta unei tarte cu altu crocant si umplutura parfumata de visine! A meritat efortul si caldura din bucatarie! A doua zi la micul-dejun am savurat o felie de tarta! Daca vreti ca momentul sa fie unul de rasfat maxim, savurati-o si cu un scoop de inghetata de vanilie. Heaven!
Si cu aceasta postare dam startul retetelor usoare, rapide si cu cat mai putin foc, pentru vara! Sorbet, inghetata, deserturi la pahar, cam astea o sa fac in urmatoarea perioada!
Pentru 6 persoane :: Preparare 1 ora :: Coacere 1 ora :: Doficultate scazuta
Pentru o tarta cu diametrul de 24 cm
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 270 g faina alba
– 70 g faina de migdale
– 225 g unt taiati cuburi, taiat rece
– 3 linguri zahar alb
– 1 lingurita sare
– 4-5 apa rece (adaugati cuburi de gheata), cat este necesar
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 270 g faina alba
– 70 g faina de migdale
– 225 g unt taiati cuburi, taiat rece
– 3 linguri zahar alb
– 1 lingurita sare
– 4-5 apa rece (adaugati cuburi de gheata), cat este necesar
Pentru umplutura:
– 6 cani visine fara samburi
– 200 g zahar alb
– 1 lingurita suc proaspat de lamaie
– 3 linguri amidon
– 6 cani visine fara samburi
– 200 g zahar alb
– 1 lingurita suc proaspat de lamaie
– 3 linguri amidon
Pentru deasupra:
– un ou
– 1 lingura lapte
– zahar brun
– un ou
– 1 lingura lapte
– zahar brun
Mod de preparare: mai intai ne ocupam de aluat. Intr-un bol combinati faina, faina de migdale, zaharul si sarea. Distribuiti untul taiat cubulete peste acest amestec. Cu ajutorul degetelor incepeti rapid sa amestecati, in timp ce adaugati si putina apa. Va recomand sa turnati doar doua linguri pentru inceput si pe parcurs ce framantati aluatul, o sa observati daca mai este nevoie sau nu.
Impartiti aluatul in doua bucati pe care le infasurati in folie transparenta. Il lasati la rece pentru 1-2 ore.
Impartiti aluatul in doua bucati pe care le infasurati in folie transparenta. Il lasati la rece pentru 1-2 ore.
Scoateti o bucata de aluat din frigider si lasati-o pentru 5 minute la temeperatura camerei. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina, intindeti o foaie din aluat pe care il transferati in tava pentru tarta. Refrigerati pentru inca 30 de minute.
Mod de preparare pentru umputura: dupa ce ati scos samburii la cele 6 cani de visine, le transferati intr-o oala. Adaugati zaharul si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 1 ora, in timp ce amestecati ocazional prin visine. Cu cateva minute inainte adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece.
Lasati umplutura la racit.
Asamblare tarta: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti forma de tarta de la frigider. Turnati umplutura rece de visine. Cu restul de aluat modelati un grilaj deasupra.
Oul il bateti cu laptele si ungeti grilajul. Presarati cu zahar brun.
Oul il bateti cu laptele si ungeti grilajul. Presarati cu zahar brun.
Dati tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie frumoasa. O lasati complet sa se raceasca in tava si dupa o taiati.