De cand ma stiu am fost un mare fan bezele. Tin minte si acum cum ma chinuaiam eu sa pregatesc bezele la cuptorul meu vechi, la care nici usa nu se inchidea bine. Am avut foarte multe incercari nereusite. Visam sa pregatesc acasa bezelele alea bune pe care le mancam la cofetarie.
O bezea perfecta trebuie sa fie la exterior crocanta si moale in interior. Odata ce te obisnuesti sa pregatesti compozitia, o sa fie floare la ureche sa faci bezele in fel si chip, sa adaugi colorant, dulceturi si tot ce-ti mai trece tie prin cap.
Sa faci bezele acasa este foarte usor, nu implica foarte multa munca si un minim de ustensile pe care orice pasionat de bucatarie le are. Un mixer bun, hartie de copt si punga pentru decorat.
Astazi m-am jucat cu dulceata de zmeura si au iesit dragalasele astea mici. Sunt foarte simpatice asa, le puteti marmora cu ce dulceata vreti voi.
Stai aprope, o sa mai urmeze si alte retete cu bezele.
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 120 minute :: Dificultate medie
– 84 g albusuri, de la aproximativ 3 oua
– 170 g zahar alb fin
– 1 lingurita vanilie
– 1/2 lingurita otet
– dulceata de zmeura
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 93 grade Celsius.
Turnati albusurile intr-un bol metalic, perfect sters de praf si de grasime. Le bateti cu mixerul pana cand albusurile devin pufoase si daca intoarceti castronul nu cad.
Treptat adaugati zaharul, vanilia si otetul. Treptat mariti viteza la mixer, le bateti pana cand nu se mai simt cristalele de zahar. Luati putina compozitie intre doua degete si le frecati, daca bezeaua este rigida si lucioasa este gata.
Luati o punca de decorat si o intorceti pe dos. Cu ajutorul unei lingurite faceti doua dungi verticale pe lungimea pungii cu dulceata. Intoarceti punga si turnati bezeaua.
Taiati varful pungii si incepeti sa formati bezele mici pe suprafata unei tavi tapetate cu hartie de copt.
Coaceti bezelele pentru 90-120 de minute sau pana cand se desprind usor de hartie. Le lasati la racit.
Le pastarti in caserole inchise ermetic la frigider.