Un desert super simplu, dar extrem de bun. Gustul piersicilor zemoase, se combina perfect cu aroma migdalelor din biscuitii amaretti, iar putin rom la sfarsit le face irezistibile!
Sunt atat de bune, incat cu greu te poti opri doar la o jumatate de piersica umpluta. Sunt excelente dupa ce le scoateti imediat din cuptor si daca aveti o inghetata de vanilie sau iaurt grecesc, deja ati realizat cel mai sofisticat desert la voi acasa!
[disclaim]Amaretti – cele mai cunoscute si bune sunt cele de Saronno – (singular amaretto) sunt niste biscuiti crocanti cu aroma de migdale si sunt traditionali din Saronno, o lacaliatate din Regiunea Lombardia, Italia.
Amaretti nu are nicio legatura cu lichiorul Amaretto, produs de alte doua companii tot in aceasi localitate.[/disclaim]
Ingrediente:
– 55 g unt, la temperatura camerei
– 2 piersici mari
– 2 linguri zahar de cocos, sau alt zahar brun
– 55 g biscuiti amaretti, zdrobiti
– 2 linguri lichior amaretto sau rom
– 150 g inghetata de vanilie sau iaurt grecesc
1. Preincalziti cuptorul la 180 gradeCelesius. Ungeti o tava cu putin unt.
2. Taiati piersicile pe jumatate si LE scoateti samburii.
3. Intr-un bol amestecati untul cu zaharul pana se transforma intr-o crema. Adaugati biscuitii amaretti zdrobiti.
4. Aranjati piersicile in tava si le stopiti cu lichior amaretto sau cu rom. Le umpleti cu amestecul de biscuiti. Le dati la cuptor pentru 20-25 de minute.
5. Serviti-le calde cu inghetata sau iaurt grecesc.