Madeleine cu sirop de artar
Astazi o sa facem madeleine, dar putin modificate. Reteta clasica fratuzeasca am modificat-o putin si am creat aceste pufosenii, la care am adaugat sirop de artar, ulei de cocos si zmeura.
Sunt incredibil de usor de preparat, iar aceste mici forme sunt simpatice foc.
Se pot personaliza in o mie de moduri.
Reteta este una simpla, practic am inlocuit zaharul cu sirop de artar, untul cu ulei de cocos. In rest am adaugat pentru extra aroma coaja rasa de lamaie, dar merge orice fel de aroma florala, cum ar fi cea de trandafiri sau lavanda. Cum va spuneam, orice combinatie va trece prin cap.
Procesul de preparare este unul destul de simplu. Tot ce aveti nevoie, o tava de madeleine si putin timp liber.
Pentru 4 persoane :: Preparare 10 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 8-10 minute
Ingrediente:
3 oua, mari
3 linguri sirop de artar
1 cana faina alba
1/2 lingurita praf de copt
1/2 cana ulei de cocos, usor topit
1 lingurita coaja rasa de lamaie
cateva bobite de zmeura
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius si pregatiti 2 tavi pentru madeleine, pe care le ungeti cu putin ulei de cocos.
Daca ati scos ulei de cocos mai devreme de la rece, o sa fie deja lichid. In cazul in care ati uitat de el, scufundati borcanul cateva minute intr-un vas cu apa calda. Il lasati deoparte.
Intr-un bol bateti spuma ouale cu un praf de sare. Turnati treptat siropul de artar si uleiul de cocos. Combinati restul de ingrediente uscate si le adaugati treptat in compozitie.
Adaugati aproximativ 1 lingura din compozitie in fiecare forma. Veniti cu cateo boaba de zmeura.
Coaceti-le timp de 8-10 minute, sau pana cand marginile devin aurii si sunt perfect coapte. Mijlocul prajiturii nu mai este moale.
Le lasati sa se raceasca in forma cateva minute, apoi le scoateti cu grija si le lasati sa se raceasca complet pe un gratar.