Budinca de chia a devenit in ultimul timp desertul meu favorit. O pot personaliza cu foarte multe fructe, cacao, matcha, tot felul de alune si tipuri de lapte. Imi place ca o pot pregati din timp si când am chef de ceva dulce, o scot din frigider. De data aceasta am vrut sa fac un desert mai spectaculos si care ma duce cu gândul la zilele calduroase de vara. Am folosit jumatati de nuca de cocos, pe post de boluri. Am decorat budinca cu zmeura si fructul pasiunii. La aceasta reteta am folosit crema vegetala de cocos si seminte de chia de la Sano Vita.
[warning]S-ar putea sa-ti placa si: Budinca cu seminte de chia si cacao[/warning]
– 250 ml crema vegetala de nuca de cocos
– 3 linguri seminte de chia
– sirop de artar, dupa gust
In plus:
– jumatati de nuca de cocos
– zmeura
– fructul pasiunii
In momentul in care vreti sa serviti budinca, o turnati in jumatatile de nuci de cocos si adaugati fructe, in cazul meu zmeura si fructul pasiunii.
Partea buna, dupa ce terminati budinca, ramaneti cu nuca de cocos proaspata.