Linguine cu cerneala de sepie si somon
Anul trecut când am fost in Italia, o vizita obligatorie am facut-o la Eataly. Raiul pe pamant când vine vorba de ingrediente foodie, ustensile, carti, tot ce vrei si ce nu vrei pentru un pasionat ca mine. Mâncarea acolo este la superlativ. Promoveaza foarte mult producarorii locali si produsele de sezon. Numai daca inchid putin ochii si imi imaginez ca sunt acolo, imi tresare putin inima. Cum ma stiti, iubesc pastele la nebunie. Nu cred ca trece o saptamana fara sa nu gatesc ceva cu paste, peste sau fructe de mare. Cum la Eataly era raiul pe pamant in materie de paste, am umplut cosul cu tot felul de nebunii.
Cu gândul la o vacanta in Italia , hai curând, am facut pastele astea rapide cu somon si rosii. Nimic sofisticat, dar va asigur au un gust divin.
Pentru 2 persoane :: Preparare 15 minute :: Fierbere 10 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 200 g paste, in cazul meu linguine cu cerneala de sepie
– 1 lingura ulei de masline
– 2 catei de usturoi
– 250 g somon file
– cateva rosii cherry, taiate in jumatate
– putin vin alb
– patrunjel verde
– sare si piper
Mod de preparare: fierbeti pastele in multa apa si sare. Cat timp ele fierb, va ocupati de restul ingredientelor.
Intr-o tigaie rumeniti cateii de usturoi usor zdrobiti in ulei. Ii scoateti de acolo. Adaugati somonul taiat cuburi. Cand devine alb, il stropiti cu putin vin alb. Mai lasati pe foc 1 minut. Adaugati rosiile. Potriviti de sare si piper. La final o mana de patrunjel verde tocat si pastele fierte.
Se servesc imediat.